Dragan Marković Palma
Alo!
Dragan Marković Palma

Alo!

Dragan Marković Palma, Foto: Alo!

Dragan Marković Palma poručio je Jeremiću da je upravo njegovo bahaćenje doprinelo da srpsko selo i stočari ostanu bez krava.

Vuk Jeremić

Printscreen

- Vuk Jeremić je tokom svog petogodišnjeg mandata na mestu ministra spoljnih poslova, na svoja luksuzna putovanja potrošio više od 3,6 miliona evra iz budžeta Republike Srbije. Njegovi putni troškovi su pokrivali sve od noćenja od nekoliko hiljada evra, do 220 prosečnih plata u Srbiji za samo jedan let privatnim avionom. Sve su to platili poreski obveznici Srbije, a među njima i srpski stočari, koje je Vuk Jeremić ostavio bez krava - izjavio je danas predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma i dodao:

- Gospodine Jeremiću, za vreme vašeg mandata 91 država je priznala takozvano nezavisno Kosovo, a istovremeno su građani Srbije skupo platili vaše provode po svetu. Za jednu noć u hotelu u Turskoj, Vi ste novcem građana Srbije platili onoliko koliko danas košta jedna krava u Srbiji, 1200 evra. Oduzeli ste tom seljaku kravu da bi spavali u najskupljem hotelu u Turskoj i koliko seljaka u Srbiji je ostalao bez krava zbog vaših noćenja po skupim svetskim hotelima. Oduzeli ste Srbiji i Kosovo i Metohiju i krave. I vi govorite šta je ekonomski isplativo, a šta ne i šta je ekonomski model. Za vas su najisplativije razne finansijske transakcije sa sumnjivim likovima iz Hong Konga i drugih egzotičnih destinacija - kazao je Marković i nastavio:

PROČITAJ JOŠ:

- Za vreme vašeg ministrovanja je seljak koji je imao 5 hekatara zemlje ostao i bez zemlje i bez krave. Kritikujete, kako ste rekli Palmin model 2 i 3 hiljade dinara za gospođu i gospodina. Vaš model je 2 i 3 hiljade evra dnevno za Vas, koje ste oduzeli upravo tim ljudima koji su ostali bez posla za vreme pljačkaških privatizacija iz Vašeg vremena. Gospodine Jeremiću nikadaĐ'e8 se više Vaš ekonomski model po sistemu "meni sve, a građanima uzmi i ono što imaju" neće ponoviti u Srbiji. Ova država danas mora da upravo seljaka koga ste Vi uništili podigne i vrati ga na plodnu srpsku zemlju i da obnovi štalu i popuni je kravama koje ste Vi i Vama slični oduzeli. Ostavili ste prazne štale, prazne frižidere, prazne novčanike i sve to ste potrošili za ličnu upotrebu, a ne za bolje sutra građana Srbije. Danas ova održava na čelu sa Vučićem mora da po svetu uz minimalne putne troškove ubedi zemlje da povuku nezavisnost, koje su priznale takozvano Kosovo uz enormne troškove koje su plaćali naši građani. Gospodine Jeremiću nikada više Vam građani Srbije neće plaćati privatne avione i luksuzne hotele. Za te pare kupićemo krave i podeliti našim ljudima koji žive na selu u celoj Srbiji, uključujući i Kosovo i Metohiju. A Vi ćete gospodine Jeremiću na narednim izborima od građana Srbije dobiti što zaslužujete, kao što ste dobili i na prošlim izborima. Vaš jedini cilj je da pređete cenzus i da se dočepate državnog budžeta. Nikada više to nećete dobiti - poručio je Marković i upitao:

- Šta Vi Vuče Jeremiću ponovo nudite građanima Srbije. Motorne testere, da tučete žene, nasilje, da sprečavate da se uređuje naš glavni grad. Vi ste zacementirali poziciju Srbije kada je u pitanju Kosovo i Metohija pred međunarodnim sudom pravde.