Čedomir Jovanović
Tanjug
Čedomir Jovanović

Tanjug

Čedomir Jovanović, Foto: Tanjug

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović oštro je reagovao na pismo koje su predstavnici dela opozicije poslali predsedniku Francuske Emanuelu Makronu, sa zahtevom da razgovaraju sa njim.

Kako je napisao Jovanović, na svom Fejsbuk profilu, "mi nismo ni pomislili da u svojoj zemlji tražimo od našeg gosta predsednika Francuske Emanuela Makrona da nas primi na razgovor".

Pročitajte još:

 

- Uobičajeno je da, kada za tim postoji potreba, da susret zatraže ambasade zemalja čiji predstavnici dolaze u Srbiju. Žao mi je što se večeras, zbog ovakve nekulture, svi pristojni, dostojanstveni građani Srbije osećaju poniženo - napisao je lider LDP-a.

Objava

Printscreen

Objava, Foto: Printscreen

Podsećamo, Makron je izjavio danas da se tokom posete Beogradu neće sastati sa predstavnicima srpske opozije, jer je inicijativa prekasno stigla, ali da postoji stalni dijalog sa Ambasadom Francuske u Srbiji.

- Političke snage pa i opozicija imaju stalni dijalog sa ambasadom. Svi su bili prisutni na proslavi (Dana pada Bastilje). Jutros je stiglo pismo, ja nisam mogao da prihvatim, program je bio gotov - rekao je Makron na pitanje novinara zašto nije bilo sastanka sa opozicijom.