MARKO ĐURIĆ POKOPAO ALBANCE ZA SVA VREMENA Zbog onoga što je rekao o Enveru Hodžaju sakriće se u mišju rupu svi šiptarski političari!

Đurić je naglasio da Srbija reaguje racionalno i staloženo.

Marko Đurić
Marko Đurić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić ukazuje, uoči sutrašnje posete komesara Johanesa Hana, da Priština postaje sve izolovanija, posle uvođenja taksi od 100 odsto na robu iz Srbije.

"Ako ovako nastave, moći će da imaju političke odnose samo sa Abu Bakirom al Bagdadijem, tako da treba da budemo strpljivi i istrajni", rekao je Ðurić za Pink i dodao da se pravo lice albanskih vlasti na KiM vidi i iz izjave Envera Hodžaja, koji bi da "pravi pakt za rat i koaliciju protiv mira", kazao je on.

 "To je poziv na stvaranje pakta koji bi za cilj imao da razori i regionalnu stabilnost i poziva na stvaranje velikoalbanskog kalifata od Ohridskog jezera, pa sve do Boko kotorske, a možda i dalje. Očigledno je da je Enveru Hodžaju u glavi 1941. godina i da on želi povratak čitavog regiona u vreme kada su pod silama Osovine ove teritorije bile objedinjene pod albanskom i pod vlašću takozvane NDH-a", rekao je Đurić.

On je ocenio da bi u normalnim okolonostima ovakve izjave trebalo da komentariše ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ali da imajući u vidu ozbiljnost sa kojom Albanci u Prištini žele da naruše regionalni mir, Srbija se može smatrati žrtvom nastojanja Prištine da "čitav region gurne u plamen sukoba".

Upitan za situaciju na severu KiM, i za sutrašnju posetu komesara za proširenje EU Johanesa Hana, Ðurić kaže da onaj ko je uvodio takse očigledno nije čitao narodnu pesmu "Početak bune protiv dahija", te da ne zna da "ne može jedna raja dva harača da daje".

"Srbi na KiM su se na dostojanstven i miran način digli protiv odluka Prištine, lično sam ponosan na hrabrost i i odlučnost koju su pokazali u prethodnih nekoliko dana, nastaviće se mirni protesti. Danas pažljivo pratite obraćanje srpskih poslanika u pokrajinskoj skupštini, akciju žena, a sutra nas očekuje na severu KiM veliki marš žena - žene protiv taksi", naveo je direktor Kancelarije za KiM.

On je istakao da je za utorak najavljen veliki sabor svih Srba sa KiM koji će se okupiti u Kosovskoj Mitrovici, Gračanici, Štrbcu u drugim mestima i na "miran, gandijevski, hiršćanski način" pokazati nemirenje sa merama.

Ðurić je zaključio da Srbija danas ima dovoljno snage da zaštiti svoje građane.

Pratite nas na Instagramu i Facebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Povezane vesti

 • Korisnik: Ena
  02/12/2018 - 23:57
  Svaka cast sto Vucic ima ovakav tim ljudi oko sebe, ponosni smo!
 • Korisnik: Ines
  02/12/2018 - 22:56
  Tamo im je i mesto,a ne na politickim pozicijama
  • sasa @Ines
   03/12/2018 - 00:39
   Vec u zatvoru
  • sasa @Ines
   03/12/2018 - 00:40
   Djuricu svaka ti je na mestu!
 • Korisnik: Mico
  02/12/2018 - 22:54
  Postavio ih je na svoje mesto!
 • Korisnik: Loki
  02/12/2018 - 22:21
  Svaka čast Djuricu kako im je odgovorio
 • Korisnik: Darko
  02/12/2018 - 22:06
  Lepo sročeno. Svaka čast!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi