lažne novine
Printskrin
lažne novine

Printskrin

lažne novine, Foto: Printskrin

 

Priča o raspodeli lažnih novina, koje se zovu "Novine", a za koje se navodno nije znalo ko stoji iza njih dobila je svoj epilog i otkriće ko zapravo stoji iza svega.

Naime, građani Zvezdare jutros su presretani na ulici i besplatno u ruke bukvalno im je gurano propagandno glasilo, koje liči na dnevnu novinu, ali bez potpisa autora teksta i impresuma, u kome treba je označen izdavač glasila, urednik i članovi redakcije, što je po Zakonu o medijima obaveza. Dok su simpatizeri SzS sa ushićenjem na društvenim mrežama delili fotografije "fantomskih novina", tvrdili su da ne znaju ko stoji iza svega i da je to konačno dobra stvar. Da li je baš to zaista tako?

 

Međutim, ubrzo isplivalo je ko stoji iza prljave operacije podmetanja laži i najbrutalnijih uvreda. Na Fejsbuk profilu "Demokratska stranka Zvezdara osvanuo je post zanimljive sadržine u kome su demokrate sa ove beogradske opštine direktno priznale da su njihovi aktivisti delili ovo propagandno glasilo, iako su njihovi simpatizeri prvo tvrdili da nemaju pojma ko stoji iza svega.

demokrate, novine, podela,

Printscreen Facebook

demokrate, novine, podela,, Foto: Printscreen Facebook

 

Takođe, demokrate su navele da su ih napali odbornici SNS i njihove pristalice, iako zapravo njih nije ni bilo tamo i da su se zapravo oni verovatno raspravljali sa ljudima koji nemaju nikakve veze sa SNS, ali takođe ne podržavaju ni SzS ni njihovu politiku. Građani verovatno nisu mogli da ostanu nemi na novi vid brutalne i prljave kampanje, na koju su odgovorili na svoj način prema onima koji su učestvovali u njoj.

Zapravo, prava istina je da iza ove prljave kampanje stoji lider SzS Dragan Đilas, i da se ove "novine" prave pod mentorstvom njegovog saradnika Branka Miljuša, koji je poznat i kao jedan od organizatora paljenja knjige zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.