Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Vučić se tokom boravka u Davosu, na prestižnom ekonomskom forumu, direktno uključio u program i obratio javnosti.

- Svi predstavnici svetskih organizacija su bili tu. Govorili smo o evropskom putu Srbije, a onda oni govore šta će učiniti sa Albanije i Severnom Makedonije. Srbija je jedina zemlja koja je 20 godina na evropskom putu. Ja njih pitam, a oni ne odgovaraju konkretno. Vi to sve lepo čujete i kažete to je sve super, ali gde je tu Srbija, ili ima odgovora, ili nema odgovara. Ljudi, naša ekonomija toliko zavisi od nemačke ekonomije, da mene to raduje. Više od 65.000 ljudi radi u njihovim firmama. Naša razmena je ogromna, naglasio je predsednik Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je danas prisustvovao sesijama dva velika panela koja su se ticala zapadnog Balkana.

- Najveća primedba je zašto se naoružavamo i zašto kupujemo oružje od Rusije. Moj odgovor je snažan. Mi kupujemo samo odbrambeno oružje, a ne defanzivno - rekao je Vučić.

Tokom uključenja uživo došlo je do iznenadnog prekida predsednikovog izlaganja. U tom trenutku mu je prišao finski premijer i srdačno ga pozdravio.

Kako je Vučić rekao na neformalnom skupu sastao se sa Hašimom Tačijem.

- Ja sam govorio o problemima u regioni, a Tači je govorio o viznoj liberlaizaciji. Ja sam pomenuo takse, ali ćemo da nastavimo sa dijalogom - kaže Vučić i dodao da treba da se reši problem taksi.

On je naglaiso da je Srbija poštovna svuda u svetu i da je srećan kako je to postao normalno u svetu.

- Srbija je dobila mesto pored Ursule fon der Lajen. Mi sarađujemo sa svima, i šta me briga šta će neko drugi da kaže. Ja sam ovde zato što zastupam interese građana Srbije - naglasio je Vučić.

Predsednik je govoreći o odlasku u Izrael, na obeležavanje 75. godišnjice oslobođenja Aušvica, rekao kako očekuje da ideologije poput fašizma ne smeju da imaju mesto u svetu i prema jevrejskom i prema srpskom narodu koji je bio istreblijbvan u koncentracionom logoru u Jasenovcu.

 

Komentari (1)

Nikodije

22.01.2020 10:07

Srbija je zemlja koja ne ratuje, niti kupuje oruzje u te svrhe, nasa vojska je zapostavljena dugi niz godina i normalno je da ulaze u vojsku, ovde je trn u oku saradnja sa rusijom.