Tanja Vojtehovski
Marko Metlaš
Tanja Vojtehovski

Marko Metlaš

Tanja Vojtehovski, Foto: Marko Metlaš

Javna je tajna, da su mnogi novnari, bukvalno članovi političkih stranaka, ili bliski nekoj od opcija. Otuda i pitanje, zbog čega se negira svoja prošlost?

Pročitajte još:

 

U proteklo vreme u medijima, i na društvenim mrežama, mogli smo da vidimo raspravu, odnosno komentare, vezane za poznatu televizijsku novinarku, Tatjanu Vojtehovski, za koju neki tvrde, da je bila član JUL-a?

Sve to, ne bi bio problem, da kao i uvek u Srbiji, imamo dva, potpuno različita stava, mišljenja, ili "dve istine".

Na pitanje portala "Južna Srbija Info" da li je bila član Jugslovenske levice, Vojtehovski je odgovorila:

"Pojedini navode da sam izdajnica, da radim protiv države, da sam Haradinajeva plaćenica, Soroševa plaćenica, ku*va, d*olja. Pojedini navode, da me treba ubiti i silovati. Hoćete za sve to da me pitate? Naravno da nikad nisam bila član JUL-a. Svako ko je ikad pričao o ceni goriva, ili ceni struje, tog trenutka se bavio politikom. To je moja cela izjava", rekla je Vojtehovski.

Preporučujemo i ovo:

 

Nekadašnji bliski saradnik novinarke Vojtehovski, i tadašnji funkcioner JUL-a, Siiša Vučinić, danas tvrdi nešto sasavim suprotno.

Vučinić za ovaj portal kaže, da je Vojtehovski još od 1994. godine, bila aktivan član Jugoslovenske levice, kao i da on lično, nema problem, da to i dokaže.

 

Siniša Vučinić, nije samo potvrdio njeno učešće u partiji, on dodaje, da je Vojtehovski bila "divan član stranke", i da su svi ponosni na njenu stranačku aktivnost.

Kako god, ova tema je neiscrpna, a svima nama, koji učestvujemo u informisanju građana i kreiranju javnog mišljenja, ostaje na savesti, da živimo sa tim i sa svojom istorijskom obavezom, koja nosi odgovornost.