Miroslav Mišković
Alo!/Masanori Jošida
Miroslav Mišković

Alo!/Masanori Jošida

Miroslav Mišković, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Ako policajci primete Miškovića na ulici, biće po hitnom postupku priveden kod sudije za prekršaje i moraće da plati kaznu do 150.000 dinara.

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković (74) biće uhapšen ako izađe iz kuće tokom vanrednog stanja!

Mišković je podneo molbu Ministarstvu privrede, u kojoj je naveo da je neophodan na terenu zbog svojih poslova!

Mišković, kako su tada posvedočili zaposleni u hotelu, skoro svaki dan dolazi u "Kraun plazu" i tamo ruča sa nekoliko poslovnih partnera. Vlasnika "Delte" navodno u hotel dovoze u limuzini sa zatamnjenim staklima i on ne ulazi na glavna vrata, već se doveze do garaže na zadnjoj strani "Kraun plaze".

Miroslav Mišković

Alo!/Masanori Jošida

Miroslav Mišković, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Inače, i ranije se pokazalo da "Delta holding" može da funkcioniše bez Miškovića. To se pokazalo kada je 224 dana proveo u pritvoru zbog sumnje da je od 2005. do 2010. nezakonito izvlačio imovinu iz preduzeća za puteve, u kojima je bio suvlasnik, ali je za to delo kasnije oslobođen.

Mišković je, međutim, prošle godine prvostepeno osuđen na dve i po godine zatvora, kao i na osam miliona dinara novčane kazne jer je, prema presudi Specijalnog suda, pomogao sinu Marku da utaji oko 320 miliona dinara poreza.

Marko Mišković je u istom postupku za utaju poreza dobio godinu dana kućnog zatvora. Međutim, pošto mu je u kaznu uračunato vreme koje je proveo u pritvoru, Marko je faktički već izdržao kaznu. I on će, kao i njegov otac, morati da plati osam miliona dinara kazne, ali i da nadoknadi 320 miliona dinara od poreza koji je utajio. Ova presuda, takođe, još nije postala pravosnažna.

Komentari (2)

Nestaško

07.04.2020 17:58

Ima li u Srbiji da se hapsi još neko osim Miškovića....

Penzioner

08.04.2020 07:44

To je zato što ga Srbija voli!