Aleksandar Vučić i Vladimir Putin
Tanjug
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin

Tanjug

Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, Foto: Tanjug

 

- Zahvalio bih se svim Srbima na toplom prijemu - rekao je Putin. 

Pročitajte još:

 

Vučić se na ruskom zahvalio Putinu i rekao:

- Dobiti orden Aleksandra Nevskog velika je čast, ali i velika odgovornost u mom budućem radu u širenju saradnje između dveju zemalja. Ova nagrada je za mene ima veliki značaj - rekao je predsednik Srbije.

Rekao je veliko hvala predsedniku Putinu što ceni to i razume složen položaj naše Srbije.

 

Zahvalio se posebno i svojoj porodici, rekavši da je ovo velika čast za njega lično, ali i za njegovu porodicu.

- Ovu nagradu želeo bih da posvetim ocu i porodici Vučić iz malog sela Čipuljić iz kojeg su stanovnici uvek voleli Rusiju. Ovo je ogromna čast, zahvalio bih se narodu Srbije koji je podržao politiku nezavisne i slobodne Srbije, politiku ne lakih, već ozbiljnih i odgovornih koraka. Posebno mojoj deci koja su mnogo toga izdržala i uvek bila uz svog oca, posebno zagrljaj i ljubav šaljem Danilu i Milici i veliko srce za malog Vukana - kazao je srpski predsednik na kraju na srpskom jeziku.

Preporučujemo još:

Sa Vladimirom Putinom dolazi preko 80 novinara iz Rusije, ne računajući dopisnike ruskih medija akreditovanih u Srbiji.

O ogromnom interesovanju za Putinovu posetu svedoči činjenica da su akreditacije zatražile medijske ekipe vodećih svetskih agencija, elekstronskih i štampanih medija, ne računajući stalne strane dopisnike iz Beograda, poput izveštača američke agencije AP, Frans presa, Rojtersa, kineske državne televizije, nemačke državne televizije ARD i drugih.

 

Od ranog jutra na ulicama Beograda primetne su gužve u javnom prevozu, pa se savetuje građanima da krenu ranije na posao.

Na trasi prolaska delegacije neće biti zaustavljen saobraćaj, već će doći do privremenog obustavljanja saobraćaja na onim delovima trase kojima se bude kretala delegacija.