Aleksandar Vučić
Printscreen/Prva
Aleksandar Vučić

Printscreen/Prva

Aleksandar Vučić , Foto: Printscreen/Prva

Podsetimo, nedavno je najavio ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan, realno je da od 2021. godine u Srbiji na snagu stupi zabrana uvoza automobila sa Euro 3 standardom motora.

Najstarija vozila i najmanje bezbedna i ako bi se pravila statistika koja vozila učestvuju u saobraćajnim nesrećama u Srbiji, možda bi se došlo do podataka da su to ona najlošija, a to znači najstarija.

U jutarnjem programu TV Prva, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić pričao je zagađenosti i kako Euro 3 motori utiču na čistoću vazduha.

- Ono što nam je danas problem jeste neuporedivo veći nivo drumskog saobraćaja. Prema analizama Međunarodnog instituta za čist transport oko 20 posto ukupnog zagađenja dolazi od drumskog saobraćaja. Porast standarda, povećanje standarda, danas u Beogradu ima 650.000 automobila. U centralnoj Srbiji ima mnogo automobila sa Euro 3 i 4 motorima, dakle onih lošijih - objasnio je Vučić.

Na pitanje da li je produžena dozvola, na dve godine, za uvoz automobila sa takvim motorima, predsednik je rekao da, koliko on zna, ne može da se produži.

- Pričao sam sa ljudima iz Vlade, i želimo da zabranimo uvoz Euro 3 motora, ali nećemo oduzimati vozila ljudima koji ih već imaju - rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

 

Komentari (3)

Pera Detlic

17.01.2020 10:43

Kuku lele ubicu se... jedva sam skupio para i to da kupim.

Jovan

17.01.2020 13:12

Zabraniti i Euro 4 a pojacati Parove i Zadrugu

Marija

17.01.2020 20:49

OVO JE LEPA VEST: Samo pre par meseci je bilo da ce se moci do polovine ove godine uvoziti iz Nemacke skoro sve i svasta,Bogu fala da se misli i na nase gradjane i zagadjivaci vazduha da se sto vise eliminisu.