Bakir Izetbegović
AP/Darko Vojinović
Bakir Izetbegović

AP/Darko Vojinović

Bakir Izetbegović, Foto: AP/Darko Vojinović

- Već smo navilki na te stvari i da nastavimo sa tim ljudima da živimo, komuniciramo, nastavimo da popravimo stvari. Mi pokušavamo to da popravimo - rekao je Izetbegović.

On je izneo tvrdnju da Srbija ne želi da prizna genocid, jer "ne želi da nosi tu hipoteku".

On je rekao i da su Bošnjaci pretrpeli razne nepravde i ocenio da je i sam Dejtonski sporazum nepravda.

Bakir Izetbegović

Profimedia

Bakir Izetbegović, Foto: Profimedia

- Ja sa tim (predsednikom Srbije Aleksandrom) Vučićem moram da popravim odnose, rešim pitanje granice jednog dana. Mi živimo sa Srbima - rekao je Izetbegović i dodao da pitanje granica nije rešeno za vreme njegovog mandata, jer je Srbija nudila "izmene koje nisu prihvatljive".

- Nude nam neke šume, ali to je stvar za Komisiju. To ne bi trebalo Bakir Izetbegović da prelomi sa Vučićem na nekoj večeri. Ne može se tako raditi, o svemu se može pričati, ali to treba da uradi Komisija - rekao je Izetbegović.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Upitan da prokomentariše novoizabrani sastav Predsedništva, Izetbegović je rekao da od predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i ostalih političara očekuje zrelije ponašanje.

- Očekujem da će se Dodik odgovornije ponašati - rekao je Izetbegović.

On je rekao da SDA vidi kao "pobedničku stranku", koja je partner Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Hrvatske demokratske zajednice.

Kaže za sebe da "živi skromno"

Živim skromno, hranim se u Predsedništvu i sve svoje ručkove sam plaćam, izjavio je odlazeći predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović Izetbegović, koji je i predsednik bošnjačke Stranke demokratske akcije, a rekao je i da Predsedništvo BiH i inače ne troši mnogo i u prilog tome naveo da će trećinu budžeta za reprezentaciju ostaviti svom nasledniku.

 - Ja lično, živim vrlo skromno. Hranim se u Predsedništvu, ali platim sve svoje ručkove. Za jednog predsednika sam siromašan čovek. Imam kuću, nemam automobil. Imam parcelu od dva duluma - rekao je Izetbegović, te dodao da će se za koji dan naći na birou rada.

On je potvrdio da su građani Bosne i Hercegovine siromašni, mada, dodao je, sve su manje siromašni.

Kao pozivitno je naveo da je dok je on bio na čelu Predsedništva zaposleno 70.000 ljudi, i to uglavnom u realnom sektoru, ali je dodao da je za smanjenju nezaposlenosti doprineo i odlazak ljudi iz BiH, što on vidi kao najveći problem.

Pratite nas na Instagramu i Facebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Komentari (8)

vodolijax

16.11.2018 22:27

Ručkove plaća sam ali ne kaže koliku je platu sam sebi dodelio.

Ad litteram

17.11.2018 18:32

@vodolijax - Za očekivati od ovakvog lika.

Сараџогла

17.11.2018 09:08

Бранко Живковић алијас Бакир Изметбеговић је потомак богате београдске фамилије Живковић.Његов прадедаа је прешао у ислам када су турци увелико напуштали Београд и Србију.Од срамоте отишао је у Босну и тамо живео сељакајући се по градовима.Његов отац Александар Живковић алијас Алија Изметбеговић се декларисао као србин за време Тита.Бакира брига што су његови поубијали бројне србе а онда је дошло до освете.

Milena

17.11.2018 17:05

A šta je za drvoseču bolje od šume? Bolje da si pristao, Bakire.

Milos

17.11.2018 17:50

Ovaj izvikani političar odlazi u zaborav, a na kraju karijere priča bajke za malu decu!

Ad litteram

17.11.2018 18:33

Ogorčen i opijen mržnjom, to su pogubne osobine za nekoga ko treba da se bavi diplomatijom.

Sikima

17.11.2018 19:43

Ma sta ima on da prica. On je bivsi politicar

Litica

17.11.2018 23:00

Poturčenjak gori od Turčina. Šta od njih očekivati.