Vladimir Putin
EPA
Vladimir Putin

EPA

Vladimir Putin, Foto: EPA

Za svečani ručak, koji će u četvrtak u Palati Srbije biti priređen za važnog gosta, ruskog predsednika Vladimira Putina, danima je pripreman meni i veoma su pažljivo birani specijaliteti koji će mu biti posluženi! Zaposleni u Upravi za zajedničke poslove i Generalni sekretarijat Predsedništva na kraju su prelomili i odlučili da se na stolu pred gostom iz Rusije nađu naši tradicionalni specijaliteti, s akcentom na sve one đakonije koje su srpske domaćice posluživale svojoj porodici za Božić i Srpsku novu godinu, saznaje „Alo“!

Pročitajte još:

 

 

A na trpezi prasence, prase svinja gozba sto hrana

Shutterstock

A na trpezi prasence, prase svinja gozba sto hrana, Foto: Shutterstock

Naš izvor ekskluzivno nam je otkrio u kojim će to tačno specijalitetima uživati Putin sa još preko 100 gostiju, koji će se naći na tom ručku.

Oko glavnog jela, kaže naš sagovornik, najmanje su se dvoumili.

Desert koji će biti poslužen Putinu:

*Orasnice

*Pita s jabukama

*Pita bundevara

*Makovnjača

*Čokoladni mus

* Rezano voće

- Lako je odlučeno da to bude teletina ispod sača. Naći će se tu i jagnjeće i praseće pečenje, naravno specijaliteti sa roštilja, leskovačka mućkalica... Poznato je da ruski predsednik voli ribu, pa će za njega biti pripremljen smuđ na žaru i hrskava somovina. Uz meso će se služiti grilovano povrće, prebranac, kiseli kupus, pečene ljute papričice - otkriva naš sagovornik, pa dodaje:

- Cilj nam je bio da se pokažemo kao pravi domaćini, da poslužimo naša najbolja jela, a da sve opet bude u duhu praznika i praznične gozbe. Zaista se danima radilo na meniju, jer je Putin veliki prijatelj srpskog naroda, ali i zbog svih privrednika iz Rusije, koje će doći s njim, a koji iz Srbije treba da odu sa pozitivnim utiskom. Svi su bili veoma posvećeni tome, od ljudi iz vrha Uprave do samih kuvara i konobara - kaže on na kraju.

 

 

 

Piće za gosta iz Rusije:

*Penušavo vino

*Crno vino

*Rakije: dunja, šljiva

*Gorki list