Vojska Srbije
Tanjug/AP
Vojska Srbije

Tanjug/AP

Vojska Srbije, Foto: Tanjug/AP

 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da će Aleksandar Vučić kao vrhovni komandant imati apsolutnu podršku Vojske Srbije i svih njenih pripadnika po pitanju vojne neutralnosti, čuvanja nezavisnosti i bezbednosti naše zemlje.

U saopštenju koje je MO dostavilo medijima, Vulin podseća da je do 2012. i dolaska predsednika Vučića na mesto ministra odbrane Vojska Srbije bila planski smanjivana i da joj je u tom trenutku bilo zabranjeno da sarađuje sa Istokom.

Aleksandar Vučić je sve to promenio. Izjednačio je i izbalansirao našu politiku i naš odnos sa partnerima i na Istoku i na Zapadu i zato nas cene i poštuju, izjavio je ministar odbrane odgovajući na pitanje novinara kako komentariše izveštaj SAD da se Srbija sve više približava Rusiji.

aerodrom, Vojska Srbije

Predsedništvo Srbije

aerodrom, Vojska Srbije, Foto: Predsedništvo Srbije

 

"Oni koji to ne mogu da razumeju, ne mogu da razumeju srpski narod", poručio je Vulin.

Dodao je da nisu u pravu ni oni koji vojnu neutralnost shvataju kao zabranu saradnje sa Ruskom Federacijom, ali ni drugi koji je shvataju kao zabranu saradnje sa Partnerstvom za mir.

"Aleksandar Vučić vodi Srbiju kao vojno neutralnu zemlju i kao zemlju koja sama donosi svoje odluke. Dok je on predsednik države i vrhovni komandant Vojske Srbije, Vojska Srbije i država Srbija će biti vojno neutralne i vodiće računa o sebi i svojim interesima. To što nas napadaju sa raznih strana najbolje govori da je predsednik Vučić u pravu i da je njegova teška i lično hrabra odluka da istraje na putu vojne neutralnosti jedina ispravna i za Srbiju i za njene građene", poručuo je ministar Vulin.