Aleksandar Vulin
Alo!/ Dejan Briza
Aleksandar Vulin

Alo!/ Dejan Briza

Aleksandar Vulin, Foto: Alo!/ Dejan Briza

"Bude li se dopustilo Šiptarima da sami procenjuju šta će sprovesti, a šta neće sprovesti, bude li im se dopustilo da maštaju i rade na stvaranju "velike Albanije", svaki razgovor će biti otežan, a sporazum nemoguć", rekao je ministar Vulin .

Vulin je naveo da Beograd i srpski zvaničnici, da nisu verovali u reči Evropske unije i da nisu verovali u reč međunarodne zajednice, ne bi ni potpisivali Briselski sporazum.

Pročitajte još:

"Sada je na njima da pokažu da su kredibilan partner i da pokažu da će sve što je dogovoreno biti sprovedeno", rekao je Vulin.

On je ocenio da je sada pitanje kako će EU reagovati na kršenja sporazuma, da li će rukovodstvo EU imati reč, ispoštovati ono što je dogovoreno i sprovesti ono zbog čega su bili garant sporazuma.

Prema njegovim rečima, "Aljbin Kurti i šiptarsko rukovodstvo još jednom dokazuju da nemaju reč".

"Ne mogu Šiptari da misle da će oni odlučivati o tome koji sporazumi će se primenjivati, a koji neće", rekao je Vulin i dodao da sve što dolazi od Kurtija više nije iznenađenje ni pitanje za Srbiju kako će ona reagovati.

Vučević: Pola milijarde je investirano u Petrovaradin

AUTOR: Alo.rs/ M.G. DATUM I VREME: 28.10.2019. 15:40 Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar privrede Goran Knežević obišli su lokalitete u Petrovaradinu gde su nedavno završeni radovi.

"To je pitanje i iznenađenje za EU - šta će oni da urade kao garanti Briselskog sporazuma i svega što je iz Briselskog sporazuma moralo da proistekne", naveo je Vulin.

Bonus video

Ministar Dačić o naoružavanju Srbije, Kosovu i konačnoj odluci Evropske unije