Vuk Jeremić
Printscreen youtube
Vuk Jeremić, Foto: Printscreen youtube

Osmani je na društvenoj mreži Tviter, na kojoj je objavila i sliku Vuka Jeremića kako napušta sednicu nakon odluke MSP, napisala i da joj je bila čast da bude deo tima koji je tada predstavljao Kosovo.

Kako kaže, “bila sam deo tima koji je dao odgovor svima koji su imali pitanja o legalnosti proglašenja nezavisnosti”.

"Ono što se desilo na Kosovu jeste da su ljudi tražili nezavisnost kao reakciju na sistematski i dugotrajni teror i ugnjetavanje, počinjeni grubim kršenjem osnovnog principa jednakosti i nediskriminacije. Osnovni princip je jasan - nijedna država ne može koristiti teritoriju da uništi populaciju. Država je stvorena da postoji za ljudska bića”, napisala je Osmani.

Jeremić je po svemu sudeći, danas glavna zvezda u Prištini, budući da su mu zahvalni na 10. godišnjicu odluke Međjunarodnog suda pravde na njegovom tupavom pitanju.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (3)

zagor

22.07.2020 14:35

Ljiga prodana. Unistio je Srbiju. Daj Boze da sto pre ide u zatvor zbog svih lopivluka sto je uradio

Nikon Sevast

22.07.2020 15:56

Sud nikada nije presudio da je deklaracija legitimna vec da nije u supotnosti sa medjunarodnim pravom jer medjunarodno pravo ne zabranjuje objavu takvih deklaracija (u principu) . Dakle, mogu i ja da objavim da je moje dvoriste nezavisna drzava i to nije zabranjeno. U sustini, sud se proglasio nenadleznim.

Hj

22.07.2020 17:35

Deklaracija je dokumanat u kome moze da se pise sta god. Ali legitimnost nezavisnosti je nesto drugo.