Jutarnji program
Printscreen
Aleksandar Vučić

Alo!/Ana Paunković

Aleksandar Vučić, Foto: Alo!/Ana Paunković

* Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

* Tajni plan B13

* Destabilizacija severa Kosova i Metohije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jutros da ne isključuje mogućnost incidenata na Kosovu i Metohiji, ali da nema ništa od realizovanja plana "B13", o kojem pišu mediji, jer Srbija neće dozvoliti pogrom ili ubijanje Srba.

Povodom navoda obaveštajnih službi da Tacijeva teroristicko kriminalana grupa "b 13" sprema krvavu jesen i napade na severni deo Kosovske Mitrovice i Zubin Potok, Vučić je na TV Prva rekao da on nema dokaze za tako nešto.

"Ja nemam dokaze za tako nesto, ne iskljucujem mogućnost različih inctidenata, pokušaja..Neće se to dogoditi, mozda napad, ali nećemo tolerisati ubijanje srpskog zivlja i pogrom", poručio je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ:

 

On je ponovio da je cilj kosovskih Albanaca da ovda ovladaju prostorom severnog dela KIM i to im je strateški cilj.

"Čeka nas teška jesen po pitanju KIM", upozorio je predsednik navodeći da se ne zna ni sa kim u Prištini, ni o čemu može da se razgovara, kao i da niko ne razume da takse ne mogu da opstanu.

Takođe je naveo da će prištinski izbori dovesti atmosferu kod njih do kulminacije, što zabrinjava.

Istakao ej i da ima problema sa snabdevanjem naseg zivlja, kao i bezbroj drugih problema koje treba svakodnevno rešavati.

“Neko mora da brine svakoga dana. Ocekuju nas i teski razgovori sa zapadnim predstavnicima, koji zele resavanje kosovskog problema do juna”, naveo je Vučić.

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista

 

Komentari (1)

Lela

08.08.2019 10:19

Srbija ce svoj narod da zastiti i nece dozvoliti pogrom Srba.....