Aleksandar Vučić i Čepurin
Tanjug/Dimitrije Goll 7.06.2018.
Aleksandar Vučić i Čepurin

Tanjug/Dimitrije Goll 7.06.2018.

Aleksandar Vučić i Čepurin, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Anđelko Vučić plakao je uz film "Balkanska međa , otkrio je ambasador Rusije u Beograd Aleksandar Čepurin, koji je ovo ostvarenje gledalo zajedno sa ocem predsednika Srbije.

Aleksandar Vučić, Metju Palmer

Tanjug/Dragan Kujundžić

Čepurin koji uskoro odlazi iz zemlje, napisao je knjigu eseja o Srbiji i Srbima, a jedan deo nosi naziv "Anđelkove suze". Ambasador navodi da se često sretao sa ocem Aleksandra Vučića i Anđelka opisuje kao druželjubivog, otvorenog, madolikog i skladnog čoveka.

Sve sam video

Navodi da su zajedno bili na ceremoniji uručenje nagrada Pečat vremena, da su se često susretali u ruskom domu, a da su se pre nekoliko meseci našli i na projekciji filma "Balkanska međa" , čija je tema ruski desant na aerodromu "Slatina" u Prištini 1999.godine.

Pročitajte još:

- Video sam kako Anđelko blisko srcu prima ono što se dođaga na ekranu. Na samom kraju filma, kada je junak podstaknut dobrim taksistom Kusturicom pošao u susret svojoj dragani, Anđelko je pustio suzu. Očevi predsednika takođe plaču - kontstatovao je Čepurin.

Ambasador je preksinoć poklonio knjigu Aleksandru Vučiću na prijemu povodom dana državnosti Rusije. U njoj, između ostalog, povlači paralele među imenima najznačajnijih vladara u Rusiji i Srbiji.

- Dobro je što u naše vreme Srbiju vode Vladimir i Aleksandar - navodi Čepurin u knjizi.

Boris Jeljcin i Slobodan Milošević

EPA

U odlomku knjige "Aleksandar, Petar, Vladimir" Čepurin ocenjuje da je zanimljivo da su najznačajniji vladari u Rusiji i Srbiji imali imena Aleksandar i Petar.

Mnogo paralela

U Rusiji su bila tri cara Aleksandra - prvi je pobedio Napoleona, drugi je sproveo najvažnije socijalno-ekonomske reforme, trećeg pamte kao cara mirotvorca. Ne može se ne pomenuti i legendarni i knez Aleksandar Nevski - naveo je Čepurin i podsetio da je u Srbiji kralj Aleksandar poznat kao ujedinitelj jugoslovenskih naroda i uspešan vladar.

Crna Gora, Milo Đukanović, Crnogorci

Tanjug

U Beogradu Čepurina će zameniti Aleksandar Bocan Harčenko, ruski diplomata sa dugogodišnjom karijerom na Balkanu, koji slovi za Putinovog čoveka za specijane zadatke.