Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Prava panika nastala je u Hrvatskoj zbog predsednika Srbije Aleksandra Vučića čijim se odlaskom na vlast počela obeležavati godišnjica najvećeg pogroma i genocida još od Drugogo svetskog rata koji je počinila Hrvatska nad krajiškim Srbima.

Ustaške medije i tamošnje javne ličnosti očigledno ne mogu da se pomire sa tim da neko upire prstom u njih i naziva njihove zločine pravim imenom, etničko čišćenje i genocid.

Tako je i pokrenuta kampanja protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića kojom ga optužuju da pokušava da prikaže Hrvatsku kao zločinačku i genocidnu, iako je potpuno očigledno da je Hrvatska ustaška, zločinačka i genocidna tvorevina.

Tekst sa portala Dnevno.hr i izjavu hrvatskog pravnika prenosimo u celosti:

"Pravnik i hrvatski suverenista Pero Kovačević smatra da je krajnji čas da se Hrvatska odupre četničkoj propagandi, kako o Oluji, tako i o Domovinskom ratu.

- Godinama se uoči obeležavanja Oluje javljaja Aleksandar Vučić i srpski vlastodršci, razne pročetničke srpske vođe, pojedini mediji i razne udruge civilnog društva s istim ciljem – prikazati Oluju i Domovinski rat kao ‘udruženi zločinački pothvat’. Ustavno i koordinirano nastoje da bace ljagu i stigmu da je Hrvatska stvorena na zločinu, da su Hrvati genocidni i ustašoidni, da je Domovinski rat bio građanski rat. Nastoje izjednačiti žrtvu i agresora. Za njih rat nije gotov. Naravno da koriste poziciju što su u koaliciji i čine većinu Plenkovićevoj Vladi jer znaju da će Plenković mlako reagovati. Vreme je da im kažemo: Dosta je toga, izgubili ste rat - tvrdi Kovačević te podseća na niz važnih i neospornih činjenica.

- Netačna je i zlonamerna hajka u hrvatskim medijima udruga civilnog društva, Aleksandra Vučića i mnogih političara koji već duže vreme uoči obeležavanja Oluje sugerišu javnosti i čitaocima da je knjiga HHO-a ‘Vojna operacija Oluja i poslije’ relevantan izvor i dokaz o 667 počinjenih ubistava u akciji Oluja i posle."

PROČITAJTE JOŠ

Komentari (4)

beba

05.08.2020 14:07

Hrvatska i jeste zlocinacka i ustaska i genocidna...

Sapcanin

05.08.2020 14:20

A oni kao neznaju daje oluja zlocin pa onda napadaju Vucica navikli dam se predhodni pedsednici

Jovan

05.08.2020 23:01

@Sapcanin - koliko pismen, toliko inteligentan :)

sudija

06.08.2020 04:35

Kazu da istina boli. U slucaju fasisticko-ustasko-genocidne tvorevine hrvatske koja je istorijski srpska teritorija to je evidentno. Propasti moraju bez obzira na podrsku fasisticke tvorevine EuRopske unije.