Aleksandar Vučić
Alo.rs
Aleksandar Vučić

Alo.rs

Aleksandar Vučić, Foto: Alo.rs

Revizija podataka o preminulima od korona virus

Vučić je rekao da će Srbija uraditi kompletnu reviziju broja preminulih i zaraženih, i rekao je da je ponosan na lekare koji su se borili sa virusom.

"To nismo uradili ni 2012. godine nakon virusa H1N1, a naši kliničari će sve podatke pregledati i proveriti", kaže Vučić.

On je nakon iznošenja podataka o testiranju, rekao da je Srbija ubedljivo prva po tom pitanju, i da je u našoj zemlji urađeno 16.297 testova na 100.000 stanovnika, druga je Rumunija sa 12.000, dok su ostale zemlje daleko iza nas.

"Uradili smo ogroman posao, pre svega ovi divni lekari. I dr Kon, koji je često meta medijskih napada. I dr Nestorović se razlikovao po svojim stavovima, ali sam ga uvek podržavao u svemu. To su ljudi od integriteta. Bili su najgorim rečnikom napadani samo zato što su rekli da je država uradila dobar posao", istakao je predsednik.

Aleksandar Vučić

Alo.rs

Aleksandar Vučić, Foto: Alo.rs

Vakcina

Predsednik je tokom odgovaranja na pitanja novinara rekao da Srbija novu vakcinu neće birati na osnovu toga ko koga više voli, već na osnovu sastava iste.

"Ako bude više dobrih kupićemo više, ako bude samo jedna kupićemo samo jednu. Te vakcine su skupe, cene se kreću između 20 i 26 dolara. To su dve doze da znate. Taj novac između 2 i 3 hiljade dinara za svakoga ko treba da primi vakcinu država će platiti. Mi mislimo da je to od strahovitog značaja za naše stanovništvo", rekao je Vučić.

Sastav Vlade

"Molim vas objavite sastav Vlade koji su tajkuni objavili, ali onda ćemo mi objaviti, pa ćete videti da su slagali. Možda su me prisluškivali, pa znaju", kazao je Vučić.

"Postoje mnogi političari u Srbiji, njihovi medijski poslanici koji su svu aktivnost zasnovali na prošlosti, koji žive u 90-im i 2000-im. Oni nikad nisu izašli iz 90-ih. Od svake izjave tih političara, koji su se najviše obogatili i opljačkali, bile su neke dobre stvari posle 5. oktobra, ali je sve iskorišćeno za pljačku. O tome govore oni koji su najviše opljačkali. Imali ste mafiju koja je vladala ulicama, svakog dana ste imali po 3-4 ubistva, bukvalno je mafija upravljala Srbijom, ponajmanje mislim na Koštunicu, Đinđića", rekao je Vučić.

O spuštenoj rampi za građane Srbije ka zemljama EU

- Nisu odlučivali oni smao o Srbiji. Kod nas se vodi jedna kampanja protiv EU, koju ne razumem. Oni su odlučivali o svim zemljama van Evropske unije. Naši rezultati su neosporni. Kako da kažu ne možemo da pustimo 5 a puštamo Srbiju, to je bila generalna odluka a ne protiv Srbije.

O zabrani Mladenu Šarčeviću da uđe na Kosovo 

"To je uvek znak slabosti, kada pokušavate da nekome zabranite da uđe na neku teritoriju. Politička nervoza kod njih večito traje, i među sobom. Ništa žao nisu učinili Šarčeviću, niti našim školama, plaćamo visoke plate našim nastavnicama. Nadam se da ćemo imati više dece u školama u budućnosti", rekao je predsednik.

"Kako ide u Evropi, plašim se da će doći kod nas. To je veliki, ne mali problem. Ja sam ponosan na vas, srećan rad vam želim", rekao je predsednik radnicima na gradilištu.

"Uradili smo Niš, sad radimo 4 siromašnija okruga. Obnavljamo Infektivnu kliniku, posle 90 godina, bilo je jezivo raditi tamo. Sveukupno su radili oko 170 miliona evra", poručio je Vučić.

"Srećan sam, nisam znao da će da bude ove veličine, biće impresivna bolnica. Predstoji nam teška jesen i zima, kao i celoj Evropi i svetu. Uložili smo nešto više od 4 milijarde u ovaj objekat, još oko 2 milijarde u objekat u Kruševcu. Zadovoljan sam što smo uključili srpsku građevinsku industriju. Pre dva meseca smo stajali na livadi, sad je konstrukcija vidljiva. Goran Stevanović misli da ćemo imati brojne infektivne bolesti u budućnosti. Pravimo multifunkcionalni objekat. Koristićemo kapacitete, biće veliki broj ležajeva", rekao je predsednik Vučić.

Iznenadna poseta predsednika gradilištu te bolnice najavljena je sinoć iz njegove pres službe za 8.30 časova ujutru.

Bolnica će, kako je najavio predsednik, biti vrhunska zdravstvena ustanova, sa najmodernijim uređajima, 200 jedinica intenzivne nege i 804 poluintenzivne.

On je rekao i da se kovid bolnica gradi da bi bio oslabljen pritisak na lekare i medicinske sestre u bolnicama koje su pretrpele udar epidemije korona virusa.

Pročitajte još:

Komentari (1)

vujo

01.10.2020 10:54

milkane bjezi na prokletije na albanski stranu rama ce slati hranu