aleksandar vučić
Printscreen
aleksandar vučić

Printscreen

aleksandar vučić, Foto: Printscreen

 * Predsednik Srbije je stigao u Ženevu gde će imati niz sastanaka sa liderima EU

* Priština neće prisustvovati iako su najavljeni. Mislim da je za njih važnije da imaju vezu sa Amerikancima jer Majk Pomepo govori u Berlinu

* Tači će ići da sluša Pompeov govor i šta on kaže, rekao je Vučić

Predsednik Srbije je danas stigao u Ženevu gde će imati niz sastanaka sa liderima EU među njima i novim šefom diplomatije Žoze Borelom i Metju Palmerom

- Razgovaraćemo o svim važnim pitanjima ali i o Prištini. Priština neće prisustvovati iako su najavljeni. Mislim da je za njih važnije da imaju vezu sa Amerikancima jer Majk Pomepo govori u Berlinu i verujem da će Tači ići da sluša Pompeov govor i šta on kaže - rekao je Vučić.

Na pitanje u kom kontekstu gleda na izjavu Makrona da je NATO na samrti, a Evropa na ivici provalije Vučić kaže:

- Ta izjava zatekla je Angelu Merkel koja je sedela sa Stoltenbergom. Verujem da ću u ponedeljak uveče videti predsednika Makrona, a u utorak imati bilateralni sastanak sa njim, o njegovom viđenju, strategiji, šta nas čeka. Mislim da je važno da mi uradimo sve što možemo, da se uklopimo i da imamo jasan plan, da ne idemo protiv dominantnih sila u EU - rekao je Vučić.

aleksandar vučić

Printscreen

aleksandar vučić, Foto: Printscreen

 

Predsednik Srbije se dotakao i eventualne posete Zagrebu gde treba da se održi Kongres Evropske narodne partije.

- Pojma nemam, daleko mi je 20. Ja mislim da još nije doneta odluka, konsultovaću se. Ta histerija kod dela njihove javnosti, koji nisu naklonjeni dobrim odnosima Srbije i Hrvatske pokazuje da Srbija je sve snažnija u ekonomskom, ali i u političkim kontaktima. Ja to razumem Vučić je kriv i treba osuti paljbu po njemu. SNS ima najveći mogući status narodne partije, a da nismo članica EU. To ćemo da vidimo - izjavio je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Predsednik Srbije povodom izjave o mogućem uvođenju sankcija zbog kupovine ruskog naoružanja, izjavio je da građani ne treba da brinu o tome.

- Nisu to sankcije koje bi pogodile narod. To su sankcije ili prema nekoj kompaniji ili pojedincu. Ja razumem da to neki u Srbiji šire glasine jer žele da unesu dozu straha među građane Srbije, ali ja mislim da ćemo rešiti nesuglasice sa Amerikancima.

aleksandar vučić

Printscreen

aleksandar vučić, Foto: Printscreen

 

O okupljanju priastalica Dragana Đilasa i Boška Obradovića pred RTS u utorak uveče Vučić je rekao:

- Šta studira Branko Miljuš, Marko Bastać, Borko Stefanović... Govor Siniše Kovačevića je politički program. Ali ne možeš nikog da biješ. Mi želimo da pokažemo da je Srbija demokratska zemlja gde neće niko biti ubijen, kao Ranko Panić. Srbija u kojoj će se majke, sestre i žene osećati sigurno. Nama je potreban mir, normalnost. Uvek ćete dobiti odgovor da va urazumi. Narod na izborima će vas urazumiti. Oni znaju gde im je mesto. Super je kad skinete Vučićevu sliku. Bravo majstori, ali ne možete auto-put koji ostaje na korišćenjem našem narodu.

Vučić je dodao povodom protesta ispred RTS povodom njegovog gostovanja rekao:

- Ušao sam na ulaz koji su oni išarali, prekrečili. E na taj sam ulaz ušao. Za njihova lupetanja o podzemnim prolazima kažem, takav prolaz na RTS ne postoji, dodao je Vučić.

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"

 

 

 

Komentari (5)

poop

07.11.2019 20:18

Merkelova jako ceni Vucica i ono sto on cini za Srbiju

Hedona

07.11.2019 20:23

Aleksandar Vučić zaista sa Albancima ima katastrofalno stanje. Srbija danas ima predsednika koji voli svoj narod i državu i koji radi na tome da građani Srbije žive bolje.

Natasa

08.11.2019 05:35

Predsednik Vučić se lavovski bori za nas!

Maja

08.11.2019 06:41

Nama je najvažnije da nastavimo da se borimo za sopstvene interese, ne obazirući se šta drugi misle ili rade.

Lek Galenika

08.11.2019 07:39

Srbiji kroz istoriju nikada nije bilo lako pa tako i danas.Srbija mora do kraja da se bori za sebe i svoje mesto u svetu Posao nimalo lak prema tome samo napred i zivela Srbija.