Aleksandar Vučić
Alo.rs
Aleksandar Vučić

Alo.rs

Aleksandar Vučić , Foto: Alo.rs

Na zvaničnom kalendaru Evropske komisije za ponedeljak su najavljeni i sastanci predsednika Srbije sa šefom diplomatije EU, Žosepom Boreljom i komesarom za proširenje EU, Oliverom Varheijem. Predviđeno je da se nakon zajedničkog ručka, Žozep Borelj i Aleksandar Vučić zajedno obrate medijima u Briselu.

Tokom jednodnevne radne posete sedištu EU, Aleksandar Vučić sastaće se i sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčkom.

Ursula von der Lejen

EPA/ ARIS OIKONOMOU

Ursula von der Lejen, Foto: EPA/ ARIS OIKONOMOU

Predsednik Evropskog saveta, Šarl Mišel, za predsednika Srbije organizovaće i radnu večeru, saznaje Tanjug u Briselu. Na agendi razgovora Aleksandra Vučića sa najvišim EU zvaničnicima biće ubrzanje na evropskom putu Srbije, rečeno je u Briselu.

Izvori iz Evropske službe za spoljne poslove kažu da će Vučić i Borelj razgovarati o nastvaku dijaloga Beograda i Prištine.

- Srbija je spremna i kooperativa u tom smislu. EU je takođe spremna za nastavk dijaloga. I dalje se čeka stav novog premijera Kosova- navode izvori u Briselu.

Komentari (6)

Mimi

23.04.2021 14:44

Evropska komisija prepoznaje dobar rad Srbije.

Sinisa

23.04.2021 14:59

Svaki sastanak sa predstavnicima Brisela je bitan za nas.

Julijana

23.04.2021 15:38

Nadam se da će sastanak biti pozitivan za Srbiju.

stevo

24.04.2021 01:24

@Julijana - Sastanci u Briselu ce biti teski,ali opet verujem da ce Vucic izvuci maksimum za nasu zemlju

mare

23.04.2021 21:14

U nedeljama koje dolaze Srbiju cekaju vrlo vazni sastanci i pregovori ,nasa delegacija ce u nekima biti pod pritiskom narocito u vezi sa KiM.

ElezM

23.04.2021 23:03

Očekujem dobre rezultate što se tiče ovog jako važnog sastanka. Smatram da je naša zemlja nad dobrom putu i očekujem da uskoro otvorimo novo poglavlje što se tiče članstva naše zemlje u EU.