Aleksandar Vučić
Tanjug
Aleksandar Vučić

Tanjug/Zoran Žestić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Kraljevu sa predstavnicima Srba iz regiona.

Sastanku, pored ostalih, prisustvuju i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednik Srpskog nacionalnog veća u Hrvatskoj Milorad Pupovac, predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

- Od Slovenije, hrvatske, BiH, Republike Srpske, zahvalan sam im jer smo pokazali jedinstvo našeg naroda. Želju da sačuvamo srpsku kulturu i tradiciju – kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo jer je nakon 33 godine otvoren aerodrom, dovešće dosta investitora u taj okrug i raduje se što će odsad ljudi ostajati u Kraljevu da rade i stvaraju porodice. Dodao je da, istorija treba da sudi svakome, i naglasio je da je bitno sagledati ostvarene rezultate.

- Nadajmo se pobedama i još boljim rezultatima - kaže predsednik Vučić.

Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić , Foto: Tanjug

Predsednik Vučić je upitan da prokomentariše situacije u kojima su funkcioneri optuženi za određene prekršaje, a pripadaju SNS.

- Razlikujem se i ja osnosu na njih, oni neće da vide novinara čije im se pitanje ne sviđa, za razliku od mene - dodaje predsednik.

- Kada član SNS napravi prekršaj, taj čovek bude procesuiran. Ni na koji način nećemo da se mešamo, neka nadležni organi vode istragu. A kada se to desi u nekoj drugoj stranci, niko ne reaguje, razlika je u odgovornosti. Kada vidimo kakvu su odluku doneli sudovi, na osnovu toga ćemo i mi doneti odluku kao stranka. Je li se vodio neki postupak protiv Dragana Đilasa? Za 500 miliona evra smo mogli još više ovakvih aerodroma da izgradimo, a oni nam povrh svega drže pridike - kaže predsednik Vučić.

Aleksandar Vučić

Tanjug/Dimitrije Goll

- Oni stalno govore da će Jutka biti predsednik opštine, može, ali bez SNS, a to je teško - kaže predsednik Vučić

Naglasio je da postoji velika razlika između ozbiljne i neozbiljne politike. Evropska komisija je donela doluku da Kosovo ne učestvuje na Evroviziji, pa je predsednik upitan da komentariše tu odluku.

- Nije to velika sreća za nas, a nije ni velika sreća za njih. Bitna je ono da naš narod neće imati hleb u prodavnica i da neće imati šta da jede.

Predsednik Vučić je rekao da politički protivnici mogu da ga ne vole, ali jedno ne mogu da ospore, a to je politika koju vodi i ono što je učinio za srpski narod.

- Mi se nećemo siliti, busati, ja to ne umem - rekao je Vučić 

- Oni koji se busaju, od toga nema ništa. Preteli su mi batinama, a onda su kukali po medijima. Neka naprave malo realniju sliku u životu - dodao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako dodaje, u Vukovaru će biti izgrađen Srpski dom.

- Posebno ćemo raditi na očuvanju srpskog jezika i ćiriličnog pisma. Želimo da sačuvamo srpski identitet - naveo je Vučić.

Aleksandar Vučić

Tanjug/Zoran Žestić

Kaže da taj sastanak nije bio lak, posebno kada se govori o situaciji u Crnoj Gori.

- Mi ćemo se boriti za opstanak i ostanak našeg naroda na svojim ognjištima. Srbija neće nikom dozvoliti da ugrožava entitetska prava našeg naroda - istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, ovaj sastanak je dobar signal za naš narod u regionu.

- Naš sledeći susret u ovakvom formatu biće krajem avgusta, početkom septembra - najavio je Vučić.

Aleksandar Čepurin

Alo!/ Masanori Jošida

Posle sastanka predsednik Vučić rekao je da su stastanku prisustvovali predstavnici iz različitih zemalja bivše Jugoslavije.

- Zahvalan sam im jer predstavljaju uvek iste političke opcije. Pokazali smo jedinstvo našeg naroda, da se borimo za očuvanje srpskog jezika, da se borimo mirnim putem. Razmatrali smo u svakoj zemlji položaj srpskog naroda i kako možemo da pomognemo. Pomagaćemo našem narodu, radićemo na očuvanju srpskog jezika i ćiriličnog pisma - rekao je predsednik.

- Govorili smo o problemima, sastanak nije bio lak, posebno nije lako kad smo govorili o Crnoj Gori. Srbija neće ponavljati greške iz prošlosti, nećemo nametati svoju volju nikome. Posebno mi je drago što smo veliki sastanak imali ovde, to je dobar signal za budućnost naroda u celom regionu, rekao je Vučić i najavio sledeći susret u ovakvom formatu krajem avgusta.

Pročitajte još:

 

 

 

Aleksandar Vučić

Tanjug/Zoran Žestić