Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić , Foto: Printscreen

Ekskuzivni gost Prve televizije u emisiji “Jutro sa Jovanom i Srđanom” u četvrtak u 9.10 biće predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

10.22 Investicije i povećanje plata

Predsednik Srbije istakao je da se srpska ekonomija nalazi u mnogo boljoj situaciji i da je svakim danom sve uspešnija i pozitivnija.

-Prosečna plata u Srbiji se povećala, a biće i još povećanja. Mi ćemo za tri meseca imati više auto-puteva nego Hrvatska, mi smo njih prešišali. Uvek tražim više novca za auto-puteve. Sve se dobro održava, nije to problem, već to što "Beograd put" mora da vraća dugove iz Đilasovog doba, pa "Srbija put" mora u tome da im pomogne, pa deluje da se ne održava kako treba. Jutros ste objavili da je poskupela svinjetina, a niste rekli da je to dobra stvar za seljaka. Da to njima ide u prilog, da će sve prodati na strano tržište, da imamo nova tržišta za izvoz. Zbog takvih komentara kako se putevi ne održavaju, zovem Drobnjaka malo malo i javljam mu gde sam sve video rupu i da je urade. Samo znate da kritikujete, šta god da se radi. Ekonomski rast Srbije biće i dalje pozitivan, budite sigurni - konstatovao je predsednik i zaključio:

- Gledaćemo da sačuvamo mir i stabilnost, ali i da naša ekonomija ide uzlaznom putanjom. Gradićemo još više, niču zgrade, grade se putevi i železnice. Srbija ekonomski napreduje i narod ima bolja ekonomska očekivanja.

10.00 Gušenje medija

Jovana Joksimović ga je prekinula i rekla: "Sada ćemo da proverimo", voditeljka je potom krenula da lista novine i priznala da je predsednik u pravu.

- Znači zaključili smo da sam u pravu. Ja sam kriv samo zato što neću da idem u N1 i neka me kazne. Evo neka me građani Srbije kazne.

9.56 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne želi da komentariše to što je Marko Bastać u koaliciji sa SPS.

- Ako želite da budete u koaliciji s nekim ko ruži grad, u redu. Ja sam hteo da budem s njima u koaliciji i mislim da je to dobro za zemlju, ali šta da radim - rekao je Vučić i dodao da će izbori biti održani u martu 2020. godine.

Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić , Foto: Printscreen

9.49 Ko su izdajnici u SNS?!

Na pitanje ko će od njegovih najbližih saradnika prvi da mu zabije nož.

- To me uopšte ne zanima, ja sam dugo godina u politici i na sve sam spreman. Ne treba mene bilo ko da brani. Neki brane moj politički program, neki ne rade. U ljudskoj prirodi je da čovek za sebe pronalazi lakši put, kao i voda. Ljudi su sebični, što bi oni rekli ovo je nama Vučić obezbedio, a to mali broj zna. Većina će reći, ne to smo mi uradili. I dalje mislim da je tim SNS najbolji, da li ima kukolja, ima, a dali ima najboljeg žita ima ga.

Kada je reč o tekstu Fridom hausa, u kome se tvrdi da on i Viktor Orban guše medije.

- Radi se o tekstu koji je pisala žena iz Mađarske, čija je meta bila Viktor Orban, a druga meta Donald Tramp. Za Srbiju se pisalo u antrfileu u kom je napisan stari tekst od pre nekoliko godina i tu nema ništa novo. Znate moj prijatelj nije Dragan Šolak, a ni Dragan Đilas. U medijima se svaki dan nađe intervju Dragana Đilasa.

Aleksandar Vučić

Tanjug/Dimitrije Goll

Jovana Joksimović ga je prekinula i rekla: "Sada ćemo da proverimo", voditeljka je potom krenula da lista novine i priznala da je predsednik u pravu.

- Znači zaključili smo da sam u pravu. Ja sam kriv samo zato što neću da idem u N1 i neka me kazne. Evo neka me građani Srbije kazne.

9.44 Američka umešanost

Na pitanje da li je čuo da je i Donald Tramp za razgraničenje, odgovara:

- Ja mislim da je to najbolje za sve, ali Srbi nisu bili za to i od toga sam odustao. Čak mi je i pao rejting zbog toga.

Na pitanje koji Srbi to ne žele kaže:

- Ja se na odgovoran način. Radim istraživanja javnog mnenja i znam kako sve funkcioniše. Pala mi je popularnost 2 odsto i otišla direktno Šešelju. Jednostavno nisam mogao da dodirnem emocije naroda, već sam govorio racionalno i odgovorno. Znate, mnogo manje smo spremni da primimo istinu oko Kosova, čak i kada znamo sve to.

Vučić je na pitanje zašto se povlači pred istraživanjem rekao da se povlači pred kampanjom u kojoj je proglašen za izdajnika.

Jovana Joksimović je pitala predsednika Srbije da li je i poraz jedno od rešenja?

- Evo poražen sam, šta još hoćete? Hoćete moju glavu? Ne znam šta više - rekao je Vučić.

09.30 Jasan stav Angele Merkel

- Ne tražim ništa od Evrope, znam ja da oni neće lako da ukinu takse. Haradinaj danas pred Angelom Merkel neće ni da napomene takse, već će pokušati da formiranje ZSO prebaci na drugu stranu. Takozvano Kosovo je nemačko čedo i mi nemamo mnogo prostora. Naša je pozicija sa jedne strane veoma teška, a sa druge strane mi nemamo više šta da se dvoumimo. Budite sigurni da ja neću pristati na to da oni ukinu takse, a da mi priznamo nezavisnost, iako to Amerikanci žele. Sto puta ću ponoviti da ne pristajem na to - rekao je predsedni

Jovana Joksimović

Printscreen

Jovana Joksimović, Foto: Printscreen

9.21 Moraćemo Ameriku da zamolimo za pomoć

 - Razgovori u Parizu neće biti laki. Mi smo sada došli u situaciju da pitamo Ameriku da nam pomogne oko ukidanja taksi. Ovo je loša slika o Srbiji, niko ne želi da čuje da na našoj teritoriji nema slobodne trgovine i protoka robe. Iako su oni protivpravno otcepili deo teritorije, mi smo opet krivi i zato su nam uveli takse, a već toliko dugo svi ćute - rekao je predsednik na pitanje o predstojećem samitu u Parizu.

Aleksandar Vučić

Tanjug/Dimitrije Goll

09.15 Samit u Bratislavi

Kako će na samitu u Bratislavi objasniti zašto je došlo do zastoja u dijalogu Beograda i Prištine, koje će stavove izneti u razgovorima sa američkim zvaničnicima, zbog čega je sastanak u Parizu 1. i 2. jula još pod znakom pitanja, koliko se zapadni Balkan udaljio od Evrope, kako odgovara na optužbe da vešto guši nezavisne medije?

- Pre deset dana sam imao žustru raspravu sa Tačijem. Nije pitanje konstruktivne ili destruktivne politike, mi želimo da razgovaramo o rešavanju problema, ali kada čujete da gospodin Tači neće da formira ZSO, da neće da ukine takse, onda shvatite da ni međunarodna snaga ugovora ne važi. Nasmejan sam, nemam na koga da budem ljut, pre bih rekao da sam razočaran zbog činjenice da već šest godina ne možemo da dobijemo ono što su Albanci potpisali. Ljutnja nikome ne pomaže, ja sam razočaran, a nasmejan sam jer sam oslobođen krivice za ono što se dešava na Kosovu, jer ja tamo idem da govorim istinu, ono što svi vide - rekao je Vučić.

Šta god da kažemo protiv njihovog čeda, oni će mu držati stranu. Ljuljali su ih u kolevci, utrošili deset godina da ga odgajaju, neće sada ići protiv svog čeda.

Gospodin Tači je potpisao sporazum, a ne želi da formira SZO. 

Nisam ljut, već razočaran zbog činjenice da ne možemo da dobijemo šta smo se dogovili. Ljutnja ne može nikome pomoći. 

Moja pozicija je teška, ali ja odlazim da govorim istinu, ali se oni u Evropi prave da ne vide ništa! 

 

Vjačeslav Volodin, Aleksandar Vučić

Tanjug/Dragan Kujundžić

Kako će na samitu u Bratislavi objasniti zašto je došlo do zastoja u dijalogu Beograda i Prištine, koje će stavove izneti u razgovorima sa američkim zvaničnicima, zbog čega je sastanak u Parizu 1. i 2. jula još pod znakom pitanja, koliko se zapadni Balkan udaljio od Evrope, kako odgovara na optužbe da vešto guši nezavisne medije? O tome i drugim aktuelnim temama ovog jutra razgovaraće sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Aleksandar Vučić

Tanjug/Sava Radovanović

 

Komentari (6)

Bojana

06.06.2019 09:15

Aktuelne teme. Treba odgledati jutarnji program

Bata Kole

06.06.2019 09:17

Očekujemo dobro izlaganje predsednika Vučića.

Angie12

06.06.2019 09:24

Žarko želimo da rešimo problem Kosova i Metohije, ali nemamo podršku. Nadamo se da će to u buduće biti promenjeno.

Maki

06.06.2019 09:35

Nastavljamo borbu za KiM, nema predaje!!!

Bot

06.06.2019 09:39

Dali vas je sramota bar malo, sto ste potpisali I izigrani za briselski sporazum?

Miki

06.06.2019 09:55

Nadamo se da Evropa stati na mestu pravde!