Aleksandar Vučić, Jovana i Srđan
Printskrin
Aleksandar Vučić, Jovana i Srđan

Printskrin

Aleksandar Vučić, Foto: Printskrin

Što se tiče kosovskog pitanja, predsednik je rekao da izgleda svi znaju bolje od njega.

- Kada sam imao debatu sa Tačijem, moji protivnici nisu mogli nista da kažu jer sam bio mnogo prišremljeniji od Tačija, mada njima Srbija nije na prvom mestu. Svako govori šta hoće - rekoa je predsednik upitavši voditelje kao građane kako bi trebalo rešiti pitanje Kosova?

- Niko ne zna odgovor na to pitanje i svi znaju da ništa ne valja. Ja sam preuzeo odgovornost za taj posao jer me je Vlada ovlastila. Znam da za bilo kakvo rešenja da ponudim u Srbiji, većinu nećeo dobiti. objasnio je Vučić.

- Ja taj rizik preuzimam na sebe i to i radim jer. Sa jedne strane da se suočim prvo sa kritikama, a onda pričamo o rešenju. Mi danas nemamo zamrznuti konflikt jer Albanci ga neće, oni hoće puno rešavanje i konsolidaciju države koju su napravili. Odnos Srba i Alnbanaca je za nas ključni faktor. Evropa i Amerika žure ka rešenju jer vide nervozu Albanaca i boje se sukoba, a Srbija je rekla da nećemo dozvoliti napad na naše građane i želimo da izbegnemo sukobe.

Pročitajte još:

Da klečim za Oluju ili Klečku neću nikada

Vučić je, gostujući u Jutarnjem programu TV Prva, na konstataciju da je Milojko Pantić iz Saveza za Srbiju tražio od njega da kleči i izvinjava se Kosovu, pojasnio da ovaj predstavnik opozicije traži da klekne i pred Hrvatima, Bošnjacima i Albancima.

„To neću učiniti, osim ukoliko to nije nasušna potreba našeg naroda. Ja da se izvinjavam onima koji nisu zaslužili našse izvinjenje, neću da radim da bi se dodvoravao Milojku Pantiću ili nekima sa zapada“, naglasio je on.

Od momenta kada se desila poseta, vlada hajka na predsednika Srbije koji je na molbu majke ušao u sobu i slikao se sa obolelim detetom, a on na to odgovara:

- Ne znam ni kako da se branim, ni zašto da se branim. Na racionalan način otišao sam u Insitut za majku i dete. Posebnu sam pažnju posvetio kako je užasno važno da je najvažnije za povećanje životnog standarda kako će izgledati naši klinički centri. Mi smo kao država dali 142 miliona dinara dali za Institut. Tamo sam dočekao na pristojan način sa njegovim timom i onda smo dogovrili još 20 miliona evra. Apsolutno ćemo sve rekonstruisati a naša deca će imati bolje uslove da se leče. - rekao je predsednik.

- Stavio sam nasku, nazuvice, nisam ušao ni u jednu sobu već sam im mahao. Toliko je potresno videti tu decu kako se bore i njihove majke. One su po 24 sata sa svojom decom u sobi, bore se sa time, žele da ih lekari izleče, nekada čekaju po nekoliko puta koštanu srž kako bi se izlečili. Kada smo ih obilazili deca su bila nasmejana, posebno su svi i lekari bili srećni kada su čuli šta ćemo sve da uradimo.

Aleksandar Vučić, Jovana i Srđan

Printskrin

Aleksandar Vučić, Jovana i Srđan, Foto: Printskrin

- Prođem ja pored njegove sobe i znam da dečačići u tom uzrastu vole da pokazuju mišiće i on mi pokaže i ja mu kažem koliko si jak, da budeš još jači... I onda izlazi majka, zamoli me da se slikam i kaže mi... Predsedniče, mogu li da vas zamolim, hoće Zlatan da se slika sa vama. Ona nije imala masku, a ja sam imao na sebi sve što je potrebno. I kako da odbijem majku koja hoće da se slikam sa njenim detetom?! Skočili su kao da sam nekog ubio, a nikog nisam uvredio, samo sam zagrlio to divno dete...

Zamislite na šta bi tek ličile društvene mreže da se nisam slikao... Onda bi rekli evo kakav je skot i đubre... Video da tu nema političkih poena pa nije hteo da se slika ili mali se zove Zlatan a majka tako kako se zove pa nisam hteo da se slikam ili već neka treća ili četvrta teorija...

Vučić kaže i da je poljubio dete i zagrlio ga, nadajući se samo da će njemu ili nekoj drugoj deci to što radi nekad u budućnosti moći da pomogne. "Skočili su kao da sam nekog ubio, kao da sam ja Đilas, Jeremić , Obradović i ostali koji nisu ni dinar dali u te bolnice i nisu ništa ulagali", istakao je on gostujući jutros na TV Prva.

Aleksandar Vučić, Jovana i Srđan

Printskrin

Aleksandar Vučić, Jovana i Srđan, Foto: Printskrin