Aleksandar Vučić
Tanjug/Sava Radovanović
Aleksandar Vučić

Tanjug/Sava Radovanović

Aleksandar Vučić , Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom ročišta po tužbi Vuka Jeremića, da je Jeremić "lopuža velikih razmera" i da to nikakva tužba, ništa ne može da promeni, te da će to ponavljati i po cenu da ide u zatvor.

Sednica povodom formiranja Nacionalnog tima za preporod Srbije

Tanjug/ Sava Radovanović

On je pozvao parlament da što pre odlučuje o skidanju njegovog imuniteta, kako bi mogao da se pojavi na sudu i kaže šta misli.

- Neko pominje nekakav imunitet, ja se nisam pozvao ni na kakav na imunitet, i sve što sam rekao o Jeremiću je istina. A, to što traži 50 miliona - on zna koliko on ima, zna koliko je ukrao, pa računa koliko mu fali da živi kako je do skora živeo kada je mogao da otima i srpske i kineske i mnoge druge pare - rekao je Vučić novinarima.

Pročitajte još:

Ističe da iza svake reči stoji i da će mu još oštrije odgovoriti u lice, jer je Jeremić mnogo veća "štetočina i lopov" nego što je on javno govorio.

- Kada dođe vreme, odazvaću se sudskom pozivu. Ako parlament treba nešto da radi na skidanju mog imuniteta ja molim poslanike vladajuće većine da to odmah urade. Brže-bolje da zakažu tu sednicu i da mi skinu imunitet. Sa oduševljenjem čekam taj postupak - rekao je Vučić.

Na konstataciju da je sudija predložila da se spor reši medijacijom i vidi li to kao opciju, Vučić je rekao da nije zaineteresovan za bilo kakvu medijaciju, i da niko ne može da promeni njegovo mišljenje i "uverenost da je reč o lopuži velikih razmera", što će, kaže, uvek ponavljati.

Rusija Sirija Islamska država

Profimedia

- Ja imam poverenja u srpsko pravosuđe, ako me i osude zbog toga, nemam problema. Ja nemam te pare, imaju ih Jeremić i Ðilas, ako neko od njih ne bude hteo da plati za mene, ja ću da odem u zatvor i biću zadovoljan, jer znam da sam štitio obraz Srbije od lopova i kriminalaca -  rekao je Vučić.

On je dodao da po prirodi posla mora da razgovara sa različitim ljudima, kada ga zakon na to obaveže, ali i da nije pobegao ni kada su "urlali" ispred Predsedništva, ni kada mu je Jeremić vikao da je "gotov" do Uskrsa.

Aleksandar Vučić, Ivica Dačić

Tanjug/Dimitrije Goll