Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u radnoj poseti Parizu tokom koje se susreo sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

Televizija Pink prenosi izjave predsednika Vučića:

- Što se tiče sastanka sa predsednikom Makronom, to je bilo od velikog značaja za nas. Mi smo uputili molbe. Bar znamo kakav je raspored i kada možemo da očekujemo informacije. Sa druge strane, Francuska želi rešavanje kosovskog čvora, i žele da imaju ključnu ulogu u tome. Nikada nismo pravili probleme, i nikada nismo nikoga krivili za balkanske probleme. Želim da mu se zahvalim na gostoprimstvu, videli ste kako su nas dočekali. Imali smo veliku čast, meni je drago da sam predstavljao Srbiju na tako velikom događaju.

Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

- Je l' može malo pažnje? - rekao je predsednik prisutnim novinarima.

- Onima koji kažu da je to stvaranje Velike Albanije, onima koji tuku žene imam da kažem da nisu u pravu, mogu da im kažem samo da ćemo ići samo sa ličnom kartom za Albaniju. I da ćemo izvoziti više u susedne zemlje - naglasio je Vučić.

- Ne možete da razgovarate sa ljudima koji su tu samo da bi opsovali - ističe Aleksandar Vučić

NAJČITANIJE VESTI:

Vučić je rekao da je UNESKO taj koji mora da da odgovore, i dodao da su miran međudržavni dijalog, tolerancija kao i međudržavna razmena su vrlo važne za očuvanje stabilnosti.

- Veoma je važno šta ćemo usvojiti u ovim trenucima. Veoma važno je za očuvanje mira i stabilnosti. Kulturno nasleđe doprinosi svakoj naciji, a tako i celom svetu. Na žalost postoje i dalje pritisci da se srpska nasleđa na Kosovu i Metohiji daju nekom drugom. Njima je neophodna zaštita - rekao je Vučić i dodao da se Srbija i dalje zalaže da se povelja UNESKAi dalje poštuje.

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"