Njujork
Tanjug/AP
Njujork

Tanjug/AP

Njujork, Foto: Tanjug/AP

Merkel je, naime, inicirala sastanak sa predsednikom Srbije, iako u Njujorku ostaje samo dan i po i ima "tesnu" agendu.

Vučića takođe na marginama zasedanja Generalne skupštine ovog skupa očekuje niz bilaterarnih razgovora i susreta sa svetskim zvaničnicima.

PROČITAJ JOŠ:

On će već posle sastanka sa nemačkom kancelarkom razgovarati sa premijerom Grčke Kirjakosom Micotakisom.

U Njujorku Vučića, kako je sam rekao, čekaju brojni susreti i teški razgovori, jer će glavna tema njegovih susreta biti Kosovo.

Njujork

Tanjug/AP

Njujork, Foto: Tanjug/AP

Sutra će imati sastanak sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom, nakon čega će prisustvovati otvaranju 74. zasedanja Generalne skupštine UN, u čijem fokusu će biti, pre svega, borba protiv klimatskih promena.

Istog dana, predsednik Srbije razgovaraće sa premijerom Irske Leom Varadakarom, predsednikom Gvatemale Džimijem Moralesom, kao i sa vršiocem duznosti pomoćnika sekretara za evropske i evroazijske poslove u Stejt dipartmentu Filipom Rikerom.

Njujork

Tanjug/AP

Njujork, Foto: Tanjug/AP

Na prijemu koji tog dana priređuju predsednik Evropskog saveta Donald Tusk, prvi potpredsednik Evropske komisije Frank Timermans i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini, Vučić će imati priliku da razgovara o najaktuelnijim pitanjima EU i Zapadnog Balkana, a posle toga prisustvovaće i prijemu koji priređuje predsednik SAD Donald Tramp povodom 74. zasedanja Generalne skupštine UN.

Elitne jedinice aktivirane! Iran je doneo odluku posle koje nema povratka!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 23.09.2019. 12:06 - 23.09.2019. 14:38 Hitno Foto: printscreen Iranske vlasti su oslobodile britanski tanker „Stena impero" koji je Korpus čuvara islamske revolucije zaplenio u Ormuskom moreuzu , javila je televizija „Skaj njuz Arabija". AUTOR: Alo/Tanjug/V.M. DATUM I VREME: 22.09.2019. 22:23 Vojska hitno poslala pojačanje.

Treći dan boravka u Njujorku, predsednik Srbije počinje sastankom sa predsednikom Svetskog ekonomskog foruma Bergerom Brendeom, nakon čega je predviđen susret sa političkim direktorom Forin Ofisa Ričardom Murom, sa predsednikom Palaua Tomasom Remengesom, a zatim sa predsednikom Svetskog jevrejskog kongresa Ronaldom Loderoma,a završiće ga razgovorom sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovim.

Njujork

Tanjug/AP

Njujork, Foto: Tanjug/AP

Poslednjeg dana posete, predsednik Srbije obratiće se na 74. zasedanju Generalne skupštine UN.

Vučić će učestvovati i na pratećem događaju na visokom nivou u organizaciji UNESKO "Budućnost obrazovanja", na kojem je najavljeno učešće predsednice Etiopije Sale Vork Zevda, kao i predsednik Portugalije Marselo Rebela.

BONUS VIDEO: