Koalicioni partneri posle sastanka sa Vučićem
Printscreen
Koalicioni partneri posle sastanka sa Vučićem

Printscreen

Koalicioni partneri posle sastanka sa Vučićem, Foto: Printscreen

Kod Vučića su došli gradonačelnik Novog Sada i funkcioner SNS Miloš Vučević, predsednik Izvršnog odbora stranke Darko Glišić, funkcioneri SNS Marko Ðurić, Marija Obradović i Milenko Jovanov, a od koalicionih partnera pojavili su se Milan Krkobabić i Rasim Ljajić.

Vučić kao predsednik Srbije treba da odredi mandatara za sastav nove vlade, a iako je bilo prvobitno najavljeno da će se obratiti nakon sastanka, to se nije desilo, već su koalicioni partneri izneli svoje stavove.

Sastanak je završen u 10.30 u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopštila je služba predsednika za saradnju s medijima.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je nakon sastanka sledeće:

Miloš Vučević

Printscreen

Miloš Vučević, Foto: Printscreen

- Naša lista je nakon ubedljive pobede na izborima, legitimno tražila mandat za sastav Vlade. Razgovarali smo o drugim aktuelnim temama, vezanim za koronavirus, o ekonomskoj situaciji sa kojoj se suočava čitav svet, o regionu i KiM. Očekujemo da Parlament bude konstituisan do 3. avgusta, a Vlada Ustavom i zakonom do 3. novembra. Predviđanja su da ćemo do početka avgusta imati sve gotovo.

Milan Krkobabić ima jasan stav:

Milan Krkobabić

Printskrin

Milan Krkobabić, Foto: Printskrin

- U prvom planu su bile privredne aktivnosti, nastavak iste, očuvanje ljudi i zdravstvenog sistema, i veoma osetljiva regionalna pozicija Srbije. Ako hoćemo da postignemo cilj zarada od 900 evra, pred nama su ozbiljni zadaci i ozbiljna Vlada koja mora da se uhvati u koštac sa tim izazovima. Moramo da očuvamo zdravstveni sistem, to je najvažnije.

Rasim Ljajić se složio sa mišljenjem Vučevića i Krkobabića:

Rasim Ljajić

Printskrin

Rasim Ljajić, Foto: Printskrin

- Sve je rečeno, biće formirana nova Vlada, prioriteti su ekonomija, infrastruktura i pozicija naše zemlje na međunarodnom planu. Postoje razne vrste inicijativa od strane EU i SAD, i Vlada treba spremno da uđe u pregovore. Nije bilo reči o personalnim rešenjima ni o imenima, ali je predsednik rekao da će biti puno kadrovskih osveženja, imaćemo nove konsultacije i govorićemo kroz 15 dana o pitanjima koja vas najviše zanimaju. Loše bi bilo da Srbija ostane bez opozicije, nema nikakvih tajni, nisam pominjao nikakvu stranku, ko treba da uđe i kako, to je ipak dobro za zemlju. Da imamo nekoga ko će da kritikuje, to je deo normalnog političkog života, demokratije.

Podsećamo, Vučić se juče sastao u okviru konsultacija za formiranje nove vlade, sa predstavnicima izborne liste "Ivica Dačić-SPS, JS-Dragan Marković Palma", a prethodno sa Aleksandrom Šapićem liderom pokreta SPAS, kao i sa predstavnicima manjinskih lista.

Pročitajte i:

Komentari (1)

milodrag

22.07.2020 00:57

Izbaci socijaliste i osloni se na svoje kadrove koji su stručni ali ne mogu doći do izražaja zbog koalicionih partnera i raznih kombinacija ušančenih interesdžija i preletača svih fela.