Aleksandar Vučić u Kini
Alo!
Aleksandar Vučić u Kini

Alo!

Aleksandar Vučić u Kini, Foto: Alo!

Vučić je novinarima u Pekingu preneo da je kineski predsednik dao nalog svom ministru spoljnih poslova da pronađe vreme u njegovom, inače gustom, rasporedu za posetu Srbiji.

Pročitajte još:

Vučić je novinarima posle sastanka sa Sijem u Pekingu rekao da je Srbija dobila izuzetno dobar tretman za malu zemlju kakva jeste. "Kod Kineza postoji pravilo da nema grljenja i ljubljenja, ja to i ne radim često. Predsednik Si je više puta izveo nekakav prvo zagrljaj, što izuzetno retko rade, a to znači da poštuju Srbiju i ja sam zbog toga veoma srećan i ponosan", rekao je Vučić.

"Neke zemlje koje su navikle na ustaljeni poredak pokušavaju da zaustave Kinu i postoji pritisak da se ne saradjuje previše sa Kinom. Suština je da oni veruju u naše prijateljstvo", rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić u Kini

Alo!

Aleksandar Vučić u Kini, Foto: Alo!

On je naveo i da je imao čast da se obrati delegatima Komunističke partije Kine, vodeće snage u toj zemlji, a da se nakon toga sastao i sa Vangom Huningom, članom Stalnog komiteta Politbiroa CK KP Kine, članom sekretarijata Centralnog komiteta Kine i direktorom Kancelarije za istraživanja politike CK KP Kine.

Vučić za njega kaže da je čovek koji je u nekom smislu ideolog moderne Kine.