Aleksandar Vučić
Instagram printscreen
Aleksandar Vučić

Instagram printscreen

Foto: Instagram printscreen

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova Republike Finske Peku Havista i izrazio zadovoljstvo zbog zajednickog obeležavanja značajnog jubileja, 90 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja, o čemu svedoci i izložba u Arhivu Jugoslavije.

Pročitajte još:

Vučić je zahvalio ministru Havistu na podršci evropskom putu Srbije, istakavši da je kontinuirana i aktivna podrška znacajna, posebno imajuci u vidu šestomesecno predsedavanje Finske Savetu EU.

Tokom susreta, on je izrazio zadovoljstvo zbog finskih investicija u Srbiji, ali su dvojica sagovornika konstatovala da u ekonomskoj saradnji nisu dovoljno iskorišcene mogucnosti. Oni su izrazili nadu da ce kontakti izmedu srpskih i finskih kompanija biti intenzivniji, s obzirom na to da je pocetkom juna uspostavljen direktan let izmedu Beograda i Helsinkija, što ce pogodovati i razvoju saradnje u oblasti turizma.

Predsednik Srbije obavestio je ministra Havistu i o razlozima zastoja dijaloga izmedu Beograda i Prištine, istakavši da je Srbija spremna da se vrati dijalogu po ukidanju taksi, jer se iskreno zalaže za postizanje stvarnog i održivog kompromisa u rešavanju pitanja Kosova i Metohije.

Albanci spremaju opasan manevar! Došao kod Marića, pa u programu uživo saopštio sve o paklenom planu!

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 01.10.2019. 18:21 Lazanski je dodao da Srbija ima podršku od strane Rusije i Kine i da politički odnosi nikada nisu bili bolji. Foto: Youtube printscreen * Budući ambasador Srbije u Ruskoj Federaciji Miroslav Lazanski gostovao je u emisiji "Dobro jutro Srbijo" * Očekujemo manevar tzv.

On je ministru Havistu izrazio saucešce povodom današnjeg napada u finskom gradu Kuopiju, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika.

Bonus video

Ekskluzivni intervju predsednika Republike Srpske Milorada Dodika za Alo.rs