Vučić se sastao sa delegacijom IRI iz SAD

IRI je, kako se navodi na njihovom sajtu, međunarodna organizacija posvećena unapređenju demokratije, osnovan 1983. godine

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Predsedništvo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa delegacijom Međunarodnog republikanskog instituta (International Republican Institute - IRI) iz SAD, koju je predvodio potpredsednik za programe Skot Mastik.

SVI ĆUTALI DOK JE TRAJAO NJEN GOVOR! Visoka predstavnica EU ovim rečima zagrmela u Beogradu! Otkrila da još čuva jednu važnu fotografiju iz 2013. godine

IRI je, kako se navodi na njihovom sajtu, međunarodna organizacija posvećena unapređenju demokratije i slobode, povezivavnju građana i vlada i motivaciji ljudi da se uključe u politički proces.

Dodaje se da je nestranački, nevladin institut osnovan 1983. godine, na inicijativu tadašenjeg predsednika SAD Ronalda Regana, a danas ima kancelarije širom sveta. Više od 30 godina IRI pomaže u jačanju demokratije kroz radionice volonterskih stručnjaka iz sveta o višestranačkim političkim sistemima, praksama demokratskog upravljanja, osnaživanju žena, razvoju civilnog društva, liderstvu mladih, jačanju izbornih procesa i istraživanju javnog mnjenja.

Pre deceniju i po, IRI je, zajedno sa SKGO, učestvovao u projektu reformisanja opštinskih administracija, razvoja lokalne ekonomije i privlacenja investicija u Srbiji.

Bonus video: VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Rodja
  18/10/2019 - 14:00
  Jos jedan od pokazatelja koliko se radi na medjunarodnoj saradnji kao i demokratiji u Srbiji,dok pojedina gospoda iz opozicije znaju samo za lazi i nasilje.
 • Korisnik: ana
  18/10/2019 - 13:57
  Dokaz da Srbija zeli da na pravi nacin resi sve unutrasnje probleme i demokratiju stavi na prvo mesto.
 • Korisnik: Ivan
  18/10/2019 - 13:36
  Srbija može mnogo toga da nauči iz ovog sastanka, aki mogu i oni od nas.
 • Korisnik: Pedja
  18/10/2019 - 13:25
  Jos jedan u nizu sastanaka na kojem se vodila rec o medjunarodnoj saradnji,demokratiji i drugim bitnim temama.
 • Korisnik: Vladimir
  18/10/2019 - 13:25
  Ovaj sastanak predsednika Vučića sa delegacijom međunarodne organizacije IRI je još jedan dokaz koliko se on zalaže i bori za unapređenje demokratije.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi