Aleksandar Vučić
Tanjug/ Dragan Kujundžić
Aleksandar Vučić

Tanjug/ Dragan Kujundžić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

* Deonica istočnog kraka Koridora 10 ka bugarskoj granici svečano će danas biti puštena za saobraćaj

* Ovim se i zvanično obeležava kraj radova na ovom koridoru kroz Srbiju

* Svečanosti će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Bugarske Bojko Borisov, kao i predstavnici vlada dve zemlje, inostranih kreditora i kompanija koje su radile na ovoj deonici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se zahvalio svima koji su učestvovali u izgradnji Deonice istočnog kraka Koridora 10 ka bugarskoj granici, koji će svečano danas biti puštena za saobraćaj.

Predsednik Srbije se uoči svečanog otvaranja obratio na svojoj zvaničnoj Instagram stranici i poslao poruku svim građanima, ali i firmama i radnicima koji su radili na deonici Koridora 10.

Pročitajte još:

 

- Hvala svim divnim i vrednim ljudima koji su radili na ostvarenju ovog sna. Za Srbiju ovaj auto-put ne znači samo kilometre već i povezivanje, nove investicije, nova radna mesta, veće plate i ostanak ljudi na svojim ognjištima. Ovo je budućnost koju želimo da ostavimo našoj deci - napisao je predsednik Vučić.

Predsednik Srbije je uz tekst objavio i snimak autoputa i tunela Bancarevo.

Vučić je juče najavio da će do 1. decembra vožnja auto-putem istočnog kraka Koridora 10 biti besplatna, a da će potom 19. decembra, biti otvorena deonica autoputa Miloša Velikog, od Surčina do Obrenovca u dužini od 17,6 km.

Istočni krak Koridora 10

Alo!

Istočni krak Koridora 10, Foto: Alo!

Bonus video