Miloš Zeman Aleksandar Vučić
Tanjug/Zoran Žestić
Miloš Zeman Aleksandar Vučić

Tanjug/Zoran Žestić

Miloš Zeman Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

* Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je češkog predsednika ispred Palate Srbija

* Predsednik Češke Miloš Zeman juče je doputovao u posetu Beogradu

* Zeman će sa predsednikom i srpskim zvaničnicima razgovarati o privrednoj saradnji ali i o pitanju Kosova

12.10 - Obraćanje predsednika 

- Razgovarali smo o svim teškoćama sa kojima se Srbija suočava. U mnogim stvarima smo se usaglasili, predsednik Zeman ne krije da mnogo voli srpski narod i veoma sam mu zahvalan, iako reč Miloša Zemana ima mnogo veću težinu. Mnogo toga sam naučio od Zemana. Nadam se da ćemo uspeti da sačuvamo jedinstvo u ovim vremenima. Srbija želi da bude deo EU, ali i da sačuva svoju saradnju sa Rusijom i Kinom - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić, Miloš Zeman

Tanjug/Zoran Žestić

Aleksandar Vučić, Miloš Zeman, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Sa mnom se u domaćoj javnosti neretko sprdaju, ali kada je u pitanju povećanje plata i penzija onda im nije do sprdnje - primetio je naknadno predsednik.

Nakon njegovog obraćanja, predsednik Češke Miloš Zeman obratio se okupljenima, ali tokom njegovog obraćanja, prevodilac se malo zbunio i, kako je Vučić primetio, prevod nije bio baš najbolji.

- Malo je prevod bio kraći, ali svi su razumeli - dodao je predsednik Vučić, želeći da skrene pažnju prevodiocu na nedopustiv propust.

Aleksandar Vučić, Miloš Zeman

Tanjug/Zoran Žestić

Aleksandar Vučić, Miloš Zeman, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

12.00 - Ministri Srbije i Češke danas su, u okviru posete delegacije te zemlje, potpisale dva sporazuma o saradnji, u prisustvu predsednika, Aleksandra Vučića i Miloša Zemana

Aleksandar Vučić, Miloš Zeman

Tanjug/Zoran Žestić

Aleksandar Vučić, Miloš Zeman, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Sporazum o saradnji vlada Srbije i Češke u oblasti odbrane potpisali su ministri odbrane Aleksandar Vulin i Lubomir Metnar.

Memorandum o razumevanju između Kabineta ministra zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije i Ministarstva industrije i trgovine Ceške o saradnji u oblasti inovacija, veštačke inteligencije i robotike potpisali su ministri Nenad Popović i Karel Havliček.

11.40 - U toku je plenarni sastanak delegacija Srbije i Češke predvođenih predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom Česke Milošem Zemanom

11.00 - Počeo tet-a-tet razgovor Vučića i Zemana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je svečani doček češkog predsednika ispred Palate Srbija, gde su intonirane himne Srbije i Češke.

Pročitajte još:

 

10.30 - Predsednike je pozdravila počasna garda Vojske Republike Srbije

Nakon dočeka slede potpisivanje bilateralnih sporazuma i izjave za medije dvojice predsednika.

Aleksandar Vučić, Miloš Zeman

Printscreen/Tanjug

Aleksandar Vučić, Miloš Zeman, Foto: Printscreen/Tanjug

Pratite uživo na Alo.rs.

Neće mi se ovde šetati Vučić po Hrvatskoj. Neće mi biti gost u ovakvim okolnostima. Neće!

AUTOR: Kurir/D.S. DATUM I VREME: 11.09.2019. 08:36 Predsednički izbori, uoči kojih Milanović kampanju vodi uz slogan "Predsednik s karakterom", održaće se krajem godine Aleksandar Vučić, Foto: Predsedništvo Srbije * Kandidat za šefa hrvatske države vikao usred TV emisije * Iz Beograda odgovaraju da mrzi Vučića jer on štiti interese Srbije * Predsednički izbori, uoči kojih Milanović kampanju vodi uz slogan "Predsednik s karakterom", održaće se krajem godine Kandidat za šefa hrvatske države vikao usred TV emisije da, ako nasledi Grabar Kitarović, srpski predsednik neće biti njegov gost.

Bonus video

Srdačno pozdravljanje Ane Brnabić sa premijerom Luksemburga Gzavijerom Betelom!