VUČIĆ, ZAEV I RAMA POTPISALI DEKLARACIJU! Doneta važna odluka za ceo region!

Trilateralni sastanak održao se u Oficirskom paviljonu Petrovaradinske tvrđave sa početkom u 9 časova.

Trilateralni sastanak
Trilateralni sastanak, Foto: Alo.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Vlade Republike Severne Makedonije Zoranom Zaevom i predsednikom Vlade Republike Albanije Edijem Ramom.

 TAJNI PLAN TRAMPOVOG SPECIJALCA! Odlučena sudbina Kosova! Nemačka zadaje konačni udarac

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle trilateralnog sastanka sa premijerima Severne Makedonije i Albanije, da se danas razgovaralo u korist građana sve tri zemlje, te da je cilj sve trojice da se do kraja 2021. "granice naših zemalja prelaze samo uz ličnu kartu".

- Dokument koji ćete videti zasnovan je na slobodi protoka kapitala, robe, usluga i ljudi, jer ljudi u našim zemljama zaslužuju bolji život i manju nezaposlenost - rekao je Vučić novinarima, na zajedničkoj pres konferenciji.

On je takođe dodao: 

- Sve naše zemlje se nalaze na evropskom putu. Imam nadu da će se otvoriti vrata EU za Severnu Makedoniju i Albaniju. Želim da kažem da ako se to ne dogodi nije njihova krivica - rekao je Vučić u obraćanju. 

Trilateralni sastanak
Trilateralni sastanak, Foto: Alo.rs

Rama je na konferenciji nakon sastanaka zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru Zoranu Zaevu na sastanku, za koji je rekao da je dragocen i da će imati značajan ishod.

On je rekao da sve zemlje moraju da urade više radi svojih građana i na dobrobit slobodnog kretanja ljudi, roba i usluga, kao i kapitala na ovoj teritoriji.

"Dovoljno je samo da vam kažem jedan primer da shvatite koliko nam je očajnički potrebno da idemo ka napred, a to je 26 milona sati čekanja koje se potroše na graničnim prelazima", istakao je Rama.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Zaev: Balkan više nije bure baruta,već region mira,razvoja

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Albanije Edijem Ramom u Novom Sadu, pozvao i druge sa Balkana da se priključe inicijativi jer je, kako kaže, Balkan inspiracija za unapređenje saradnje.

"Moramo da uložimo mnogo više u intenzivan rad a ne da se zadovoljimo onim što je postignuto do danas. Naš region definitivno treba da unapredi saradnju u pogledu primene četiri fundamentalne slobode - slobodnog kretanja robe, usluga, radnika i slobodno kretanje saobraćaja", istakao je on.

"Definisali smo sledeći sastanak na Ohridu gde ćemo nastaviti s konkretnim koracima i nadamo se da ćemo objaviti konkretne rezultate i potpisati sporazume", dodao je Zaev.

Dodao je da je Severna Makedonija kao zemlja kandidat za članstvo u EU ujedno i kopredsedavajuća Berlinskim procesom zajedno sa Bugarskom što će dati novi podstrek povećanju regionalne saradnje što je stremljenje svih u regionu

Bonus video: Ekskluzivni intervju Milorada Dodika za Alo.rs

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Nikola87
  10/10/2019 - 21:54
  Divne vesti!
 • Korisnik: Verica
  10/10/2019 - 14:52
  Veliki korak za region i covecanstvo.
 • Korisnik: Verica
  10/10/2019 - 14:42
  Doneta vazna odluka za ceo region.
 • Korisnik: Miksa
  10/10/2019 - 14:27
  Za napredak svih u regionu, potrebna je medjusobna saradnja.
 • Korisnik: Milan
  10/10/2019 - 13:50
  Ovo je budućnost prema kojoj trebamo da koračamo.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi