BILETARNI ODNOSI Vučić sa predsednicom Saveza za dualno obrazovanje Švajcarske

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednicom Saveta za dualno obrazovanje Švajcarske Ursulom Rejnold.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Predsedništvo

 

Vučić je rekao da saradnja u oblasti obrazovanja predstavlja jedan od njenih najznačajnijih segmenata već dobrih bilateralnih odnosa Srbije i Švajcarske i posebno istakao da je razvoj dualnog obrazovanja jedan od strateških ciljeva Vlade Srbije koji će omogućiti dalje smanjenje stope nezaposlenosti, dostizanje održivog razvoja naše privrede, sprečavanje odliva stručnog kadra i kvalifikovane snage i pripremiti mlade ljude da rade u najboljim kompanijama u Srbiji.

 

Predsednik je zahvalio sagovornicima na dosadašnjoj pruženoj pomoći i saradnji na ovom planu i rekao da Srbija smatra Švajcarsku zemljom sa jednim od najboljih obrazovnih sistema i da upravo zbog toga želimo da primenimo njen model dualnog obrazovanja i prilagodimo ga našim uslovima.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

 

On je takođe zahvalio na pomoći švajcarske Vlade u iznosu od 8 miliona švajcarskih franaka za implementaciju projekta "Od obrazovanja do zapošljavanja (E2E)" u opštinama Knjaževac, Kragujevac, Kruševac, Novi Pazar i Pirot a kojim se omogućava lakše zapošljavanje mladih.

Vesić: "Sportsko-turisticki kompleks na resničkom jezeru biće završeni do proleća"

Predsednica Saveta Rejnold pohvalila je svim institucijama koje rade na implementaciji dualnog sistema u Srbiji i predsedniku Vučiću na ličnom angažovanju po ovom pitanju.

 

Predsednik Srbije za "Fajnenšl tajms": Sada su barem iskreni!

Odluka EU da ne otvori vrata Severnoj Makedoniji i Albaniji navela je region da shvati da ne može da se osloni samo na svoje zapadne susede, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poručio da je jedini odgovoran pristup da brinemo sami o sebi.

 

Na sastanku je dogovoreno da se u decembru ove godine u Beogradu održi konferencija na kojoj se planira učešće preko hiljadu kompanija i gde će biti predstavljene sve prednosti dualnog obrazovanja i dostupnost kvalifikovanih kadrova za dalji razvoj ukupne ekonomije Srbije.

BONUS VIDEO: Siniša Mali o povećanju plata i penzija

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Fodor
  23/10/2019 - 15:32
  Treba učiti od zemalja koje imaju tradiciju oko dualnog obrazovanja.
 • Korisnik: Marija
  23/10/2019 - 15:06
  Odlicna saradnja sa Svajcarskom u oblasti dualnog obrazovanja!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi