Aleksandar Vučić
Tanjug/Predsedništvo
Aleksandar Vučić

Tanjug/Predsedništvo

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Predsedništvo

 

Vučić je rekao da saradnja u oblasti obrazovanja predstavlja jedan od njenih najznačajnijih segmenata već dobrih bilateralnih odnosa Srbije i Švajcarske i posebno istakao da je razvoj dualnog obrazovanja jedan od strateških ciljeva Vlade Srbije koji će omogućiti dalje smanjenje stope nezaposlenosti, dostizanje održivog razvoja naše privrede, sprečavanje odliva stručnog kadra i kvalifikovane snage i pripremiti mlade ljude da rade u najboljim kompanijama u Srbiji.

 

Predsednik je zahvalio sagovornicima na dosadašnjoj pruženoj pomoći i saradnji na ovom planu i rekao da Srbija smatra Švajcarsku zemljom sa jednim od najboljih obrazovnih sistema i da upravo zbog toga želimo da primenimo njen model dualnog obrazovanja i prilagodimo ga našim uslovima.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Oct 23, 2019 at 2:06am PDT

 

On je takođe zahvalio na pomoći švajcarske Vlade u iznosu od 8 miliona švajcarskih franaka za implementaciju projekta "Od obrazovanja do zapošljavanja (E2E)" u opštinama Knjaževac, Kragujevac, Kruševac, Novi Pazar i Pirot a kojim se omogućava lakše zapošljavanje mladih.

Predsednica Saveta Rejnold pohvalila je svim institucijama koje rade na implementaciji dualnog sistema u Srbiji i predsedniku Vučiću na ličnom angažovanju po ovom pitanju.

 

Predsednik Srbije za "Fajnenšl tajms": Sada su barem iskreni!

Odluka EU da ne otvori vrata Severnoj Makedoniji i Albaniji navela je region da shvati da ne može da se osloni samo na svoje zapadne susede, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poručio da je jedini odgovoran pristup da brinemo sami o sebi.

 

Na sastanku je dogovoreno da se u decembru ove godine u Beogradu održi konferencija na kojoj se planira učešće preko hiljadu kompanija i gde će biti predstavljene sve prednosti dualnog obrazovanja i dostupnost kvalifikovanih kadrova za dalji razvoj ukupne ekonomije Srbije.

BONUS VIDEO: Siniša Mali o povećanju plata i penzija

 

Komentari (2)

Marija

23.10.2019 15:06

Odlicna saradnja sa Svajcarskom u oblasti dualnog obrazovanja!

Fodor

23.10.2019 15:32

Treba učiti od zemalja koje imaju tradiciju oko dualnog obrazovanja.