"NIKOME SVE, SVAKOME DOVOLJNO" Vučić rekao Evropi u lice šta moraju da urade!

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je večeras, nakon razgovora sa Miroslavom Lajčakom, da je Srbija posvećena dijalogu sa Prištinom i spremna je za njegov nastavak, da insistira na kompromisnom rešenju, koje će uvažiti interese obe strane, bez ulitatuma, ali ne postavlja rokove za dolazak do kompromisnog dogovora.

Aleksandar Vučić i Miroslav Lajčak
Aleksandar Vučić i Miroslav Lajčak, Foto: screenshoot

Vučić je preneo da je imao dobar i sadržajan razgovor sa Lajčakom, koji ga je upoznao sa najvažnijim stvarima iz razgovora koje je vodio u Prištini.

Vučić je poručio da je Srbija posvećena dijalogu sa Prištinom i spremna je za nastavak dijaloga u svakom trenutku, kada na taj dijalog bude pozvano u Briselu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Srbija, istakao je, podržava aktivnosti, napore i namere Lajčaka da se politikom kompromisa dođe do rešenja, koje bi značilo nezadovoljstvo ili delimično zadovoljiti obe strane, bez ultimatuma i nametnutih rešenja.

Miroslav Lajčak
Miroslav Lajčak, Foto: screenshoot

Predsednik je naveo i da Srbija u dobroj veri učestvuje u razgovorima i pregovorima, u želji da postoji razumevanje i za njene državne i nacionalne interese, a ne samo za nacionalne interese Albanaca.

"U skladu sa tim, smatramo da kompromisni dogovor znači - nikome sve, a svakome dovoljno. Uveren sam da ono što je važno je da je, bez obzira na neretko obeshrabrujuće izjave iz Prištine, naša obaveza da budemo odgovorni i posvećeni, jer neće biti napretka u evrointegracijama, a to je strateški cilje Srbije, ako ne budemo napravili ozbiljne pomale i napredak u dijalogu", rekao je Vučić.

On je poručio i da Srbija ne postavlja rokove za dolazak do nekakvog kompronisnog dogovora, jer je važnije da se napravi nekakav dogovor kojim će jedno zadovoljne ili nezadovoljen biti obe strane, nego da se ishitrenim rešenjima dođe do katastrofe.

Aleksandar Vučić i Miroslav Lajčak
Aleksandar Vučić i Miroslav Lajčak, Foto: screenshoot

Vučić je istakao i da će Srbija insistirati na potpunom sprovođenju Sporazuma iz Brisela, što znači i formrainje ZSO i sve ono što nije ispunjeno, a što trebalo je i moralo još od 2013. godine, podsećajući da je Srbija sve svoje obaveze potpuno ispunila.

On je istako ličnu ulogu Miroslava Lajčaka, kojem je zahvalio na posvećenosti, dodajući da je on u Srbiju uvek dobrodošao.

"Bez obzira što nam je lakše i lepše kada razgovaramo sa našim potencijalnim investitorima, o infrastrukturnim projektima... razumemo koliko je dijalog važan. I pitane bezbednosti Srba na KiM je važno i kada ima dijaloga, onda ćemo moći i njima bolje i čvršće da im garantujemo tu bezbednost", rekao je Vučić.

Povezane vesti

 • Korisnik: MarijaM
  04/03/2021 - 00:50
  Bez dijaloga nema ni dogovora.
 • Korisnik: Biljana M
  03/03/2021 - 23:48
  Izvanredno obracanje predsednika. Govorio je iz srca i onako kako stvarno stoje stvari. Sto se kaze, nije umotavao u oblandu nego je bio direktan.
 • Korisnik: Milos
  03/03/2021 - 23:15
  Srbija želi dobre odnose i mir u regionu i za to će se boriti!
 • Korisnik: Zaki
  03/03/2021 - 23:06
  Srbija se uvek zalaže za kompromis, ali ne po cenu da jedna strana dobije sve, a mi ništa. Svet bi konačno trebao da shvati da Albanci sprečavaju da se do rešenja dodje, a svojim ponašanjem pokazuju da više ne mogu da dobiju sve što hoće, jer mi više nećemo da ćutimo.
 • Korisnik: Ivana
  03/03/2021 - 23:05
  Aleksandar Vučić zaista želi da sačuva teritorijalni integritet i suverenitet naše države.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi