Muamer Zukorlić
Tanjug
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Muamer Zukorilć je nešto pre devet časova stigao u zgradu Predsedništva.

Zukorlić je ranije za Tanjug rekao da će ta stranka biti ili ozbiljan činilac vlasti ili opozicija, navodeći da njihova politička uloga više neće biti sugerisanje i savetovanje kao što je bila u prethodnom mandatu.

Očekuje se da se Zukorlić obrati novinarima nakon sastanka sa predsednikom Vučićem.

Muamer Zukorlić

Tanjug

Muamer Zukorlić, Foto: Tanjug

U nastavku razgovora o formiranju nove vlade, Aleksandar Vučić sastao se i sa predstavnicima Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) među kojima su bili Balint Pastor i dosadašnja poslanica Elvira Kovač.

Zukorlić: Zemlji potrebna nova vlada i premijer

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić, po završetku sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, rekao je novinarima da je Vučiću preneo stav stav da je zemlji potrebna nova vlada i premijer sa mnogo više kredibilnosti, uz ponovljen stav da će SPP biti ili ozbiljan činilac vlasti ili opozicija.

Muamer Zukorlić

Tanjug

Muamer Zukorlić, Foto: Tanjug

Zukorlić je ocenio da se sadašnja vlada dala svoj maksimum.

On je ponovio da će SPP biti ili ozbiljan činilac vlasti ili opozicija.

"Nismo razgovarali o funkcijama", rekao je Zukorlić i dodao da očekuje da će se ponovo sastati narednih dana i o tome razgovarati.

On je naveo da su razgovarali i o zdravstvenoj situaciji u Sandžaku i dodao da je u tom delu Srbije stanje i dalje teško i da je i dalje visok stepen smrtnosti.

Muamer Zukorlić

Tanjug

Muamer Zukorlić, Foto: Tanjug

Prema njegovoj oceni, mere koje su bile sprovedene su značajne i zaustavile su teško stanje, dodajući da je uveren da će linija smtrnosti i obolelih u narednom periodu padati.

Navodeći da je situacija bila teška, Zukorlić je najavio da će "na krivnično-pravnu odgovornost pozvati sve koji su tome doprineli, činjenjem ili nečinjenjem, ili zloupotrebom položaja".

PROČITAJ JOŠ: