Vučić primio novog ambasadora Angole

Ambasador Da Konseisao je rekao da je jedan od prioriteta njegove diplomatske misije u Srbiji da poveća ekonomsku saradnju dveju zemalja i zainteresuje srpske investitore za ulaganja u Angoli

Vučić i ambasador Angole
Vučić i ambasador Angole, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je danas primio novog ambasadora Angole Alsina dos Prezeresa Izate Fransiška da Konseisaoa, založio se za unapređenje saradnje dve zemlje koje su diplomatske odnose uspostavile pre 45 i koje poštuju i neguju tradicionalno prijateljstvo iz vremena nekadašnje Jugoslavije i članstva u Pokretu nesvrstanih.

Kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, Vučić je naglasio da je jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije jačanje saradnje sa Komisijom Afričke unije.

Predsednik Vučić je posebno zamolio ambasadora Da Konseisaoa da rukovodstvu Angole prenese zahvalnost za razumevanje za stavove Srbije, kao i za podršku njenom teritorijalnom integritetu i suverenitetu, i dodao da će Srbija na isti način podržavati teritorijalni integritet i suverenitet Angole.

Ambasador Da Konseisao je rekao da je jedan od prioriteta njegove diplomatske misije u Srbiji da poveća ekonomsku saradnju dveju zemalja i zainteresuje srpske investitore za ulaganja u Angoli.

Predsednik Vučić je podsetio da je, kao ministar odbrane, posetio Angolu 2013. godine i da se tada uverio da ima mnogo neiskorišćenih mogućnosti za saradnju, posebno u oblasti poljoprivrede i građevinarstva, kao i za vojno-tehničku saradnju.

Dvojica sagovornika su se saglasili da bi češća razmena zvaničnih poseta doprinela i približavanju naroda Srbije i Angole. Predsednik Vučić je zamolio angolskog ambasadora da prenese poziv predsedniku Lorensu da poseti Srbiju.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi