Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen/ Pink

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/ Pink

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, Aleksandar Vučić je sastanku sa predstavnicima Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji rekao će narednih godinu i po dana, koliko mu još traje predsednički mandat, nastaviti da bude “đavolji advokat”, da će, kaže, nešto da dosoli, nešto da odsoli.

Teme sastanka Vučića sa predstavnicima Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji su spoljna politika Srbije i perspektive dijaloga Beograda i Prištine.

Nacionalni konvent saopštio je juče da je cilj sastanka da se ponovo pokrene dijalog o rešavanju pitanja Kosova, kao i teme spoljne politike Srbije. U Konventu navode da je sastanak deo strateškog dijaloga koji ima za cilj da omogući debatu predstavnika civilnog društva sa najvišim zvaničnicima Srbije o ključnim aspektima pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Aleksandar Vučić

EPA

Aleksandar Vučić, Foto: EPA

Na sastanku će govoriti eminentni stručnjaci za spoljnu politiku, međunarodne odnose i evropske integracije, kao i članovi Radne grupe Nacionalnog konventa za Poglavlje 35. Predstavnici Nacionalnog konventa su u dva navrata od 2018. godine imali priliku da na temu Poglavlja 35 i rešavanja pitanja Kosova u kontekstu evropskih integracija razgovaraju sa predsednikom Vučićem.

Poslednji put to je bilo u julu 2019. godine kada je objavljen Izveštaj EK o napretku.

Pročitajte još: