Aleksandar Vučić
Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

Predsedništvo Srbije

Aleksandar Vučić, Foto: Predsedništvo Srbije

Vučić je u danu, kada je SPC u Podgorici organizovala Trojčindanski narodni sabor SPC kojim je vlastima Crne Gore poručila da je takav zakon neprihvatljiv i da treba da ga povuku, izneo kratku poruku za zvaničnu Podgoricu.

Aleksandar Vučić, Si Đinping

Instagram printscreen

 

- Neću da ulazim u pravljenje dodatne zle krvi i sukoba na bilo koji način. Šta sam imao da kažem rekao kroz malu molbu, a ona ne samo da nije uslišena već je prezrena od strane crnogorskih vlasti, i hvala im na tome. To je sve što imam o tome da kažem - rekao je Vučić novinarima u Zaječaru.

Vučić je, naime, prethodno, rekao da bi svako ugrožavanje imovine srpske crkve u Crnog Gori neminovno vodilo pogoršanju inače dobrih odnosa dve zemlje i da zato moli vlasti ili većinu u CG da ne podrže predloženi zakon, koji je na to usmeren.

Aleksandar Vučić

Alo.rs

 

Usledio je i odgovor crnogorskih vlasti.

- Zahvaljujemo se predsedniku Vučiću na savetima. Ali ga podsećamo i ovim povodom da je Crna Gora suverena država koja samostalno kreira svoj zakonodavni okvir vodeći računa o interesu svakog pojedinca i zajednice u celini - naveli su u Vladi Crne Gore.

Vasilije i Stefan, Boljevac

Alo.rs