Obraćanje predsednika Srbije
Alo.rs
Obraćanje predsednika Srbije

Alo.rs

Obraćanje predsednika Srbije , Foto: Alo.rs

Vučić je rekao da će Srbija čuvati svoje nacionalne interese.

- Želim da kažem građanima da se od Srbije očekuje na celoj zapadnoj hemisferi da prizna tzv. Kosovo i sve što žele staje u tu jednu rečenicu. Sada će ta želja biti izražena u još značajnijoj i drastičnijoj meri. Ne želim da pričam o prošlim vremenima kada su neki drugi pristajali na sve i čekali da im se završi mandat. Mi ćemo čuvati naše nacionalne interese i ono što nismo uspeli u prethodnom vremenu da izgubimo - istakao je predsednik.

Predsednik je rekao da su na jugu Kosova i Metohije Srbi ugroženi i da će Srbija gledati da pomogne srpskim sredinama do Novog Brda, a naravno računaju se tu i Gračanica i Štrpce, kao i enklave.

- Srbija će insistirati na formiranju Zajednice srpskih opština - rekao je Vučić i dodao da se naša država poziva na reči evropskih predstavnika da "ono što je dogovoreno, mora biti ispunjeno".

Pročitajte još:

Komentari (3)

Goran

06.03.2021 22:57

Srpske duše nisu na prodaju dok je Srbije

Baja

07.03.2021 01:06

Ne može neko da dobije sve , a naš narod na Kosovu i Metohiji ništa. Ma koliko oni pritiskali nećemo dopustiti da nas omaložavaju više.

Ivana

07.03.2021 02:05

Srbija nikada zahvaljujući Aleksandru Vučiću neće priznati KiM.Trudiće se da sačuva i po cenu životu, jer mu se između Vučiću preti i zbog KiM.