Aleksandar Vučić
Tanjug/Dragan Kujundžić
Aleksandar Vučić

Tanjug/Dragan Kujundžić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Aleksandar Vučić posle današnjeg skupa "Budućnost Srbije" u Beogradu putuje u Kinu gde će se sastati s kineskim i ruskim predsednikom Si Đinpingom i Vladimirom Putinom, a nakon toga u Brisel, i njegova će poruka biti jača ako skup pošalje poruku jedinstva u svet, izjavio je danas visoki zvaničnik Srpske napredne stranke i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je za TV Pink rekao da će današnji skup "Budućnost Srbije" poslati poruku mira i da će na njemu biti podnet izveštaj šta je uređeno u prošlih sedam godina.

Pročitajte još:

 

"U poslednjih sedam godina otvoreno je preko 200 fabrika u kojima radi 200.000 ljudi. Nezaposlenost je smanjena na 11 posto, u Beogradu je nezaposlenost ispod 10 posto. U poslednjih četiri godine imali smo više stranih investitora nego mnoge zemlje u okruženju i ubrzano se vraćamo na mesto u sveto koje nam pripada", rekao je Vesić.

On je pozvao sve građane da dođu na današnji skup i naglasio da će atmosfera biti praznična.

"Važno je da u svet pošaljemo poruku jake Srbije. Ja sam juče sa svojim kolegama primio Srbe sa Kosova, koji su nakon prijema kod predsednika Vučića došli kod nas. Za mene je to najjači utisak poslednjih dana", kaže Vesić.

On objašnjava da ljudi koji su stigli sa Kosova shvataju da njima treba jaka Srbija i da je predsednik Vučić čovek koji može da se bori za Kosovo.

Pročitajte još:

 

O skupovima koje opozicija organizuje, Vesić je rekao da su to skupovi koji šalju poruku mržnje.

"Juče, kada je opozicija zaustavljala radove na Trgu Republike, oni su rešili da se bore sa saobraćajnim znakovima. Svaki put kada se zaustave radovi, firma koja radi na njima nama ispostavlja račune. Nadam se da će doći situacija da Dragan Đilas plati sve te račune koji su nama dostavljani", rekao je Vesić.

On je dodao da je politika vladajuće koalicije razvoj i mir, a da je poruka opozicije "što gore to bolje".

Goran Vesić

Grad Beograd

Goran Vesić, Foto: Grad Beograd

 

Komentari (5)

Andja

19.04.2019 11:03

Jedva cekam da cujem govor naseg predsednika!

Goran

19.04.2019 11:07

Izgleda da za Vucica nema odmora, napunice baterije sa svojom milionskom podrskom, pa put pod noge za Kinu.

Maja

19.04.2019 11:09

Srbija se ubrzano transformiše u zemlju poštovanu u svetu a sve to zajvaljujući lavovskoj borbi našeg predsednika.

Sandra

19.04.2019 11:12

Ako cemo iskreno, sva predsednikova putovanja su bila znacajna, toliko investitora je doveo u Srbiju, toliko drzavnika ugostio i posetio, toliko dobrih stvari za Srbiju odradio.

Veca

19.04.2019 11:40

Srecan put predsednice i jos bolje nam se vratio.