Aleksandar Vučić
Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

Predsedništvo Srbije

Aleksandar Vučić, Foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik je u razgovoru za medicinskim sestrama istakao da će lekarima i sestrama ove godine ponovo biti povećane plate, i to lekarima 10, a medicinskim sestrama 12 odsto.

"Važno je da sačuvamo lekare i medicinske sestre, da ostaju ovde", poručio je Vučić.

Aleksandar Vučić

Tanjug/ Zoran Žestić

 

Novi objekat prostire se na 1.300 kvadratnih metara, a u njemu su smeštene sve specijalističke službe i pružaju se usluge za 40.000 ljudi, koliko stanovnika broji opština Kula.

Direktor DZ Zdravko Ševin preneo je predsedniku i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru da je novi Dom zdravlja opremljen sa dva nova vozila Hitne pomoći, defibrilatorima za potrebe te službe, kao i ultrazvukom za radiologiju.

Aleksandar Vučić

Predsedništvo Srbije

Aleksandar Vučić, Foto: Predsedništvo Srbije

Donacijom Kontrole letenja Srbije i Crne Gore od 6,3 miliona dinara kupljeni su ginekološka oprema i ultrazvučni aparat CTG, koji ovaj dom zdravlja ima po prvi put od njegovog osnivanja.

Pročitajte još:

 

Takođe, od te donacije, kupljena je i oftamološka oprema, a Pokrajinska vlada opredelila je sredstva za novo vozilo za prevoz bolesnika kojima je potrebna dijaliza.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović naveo je da je nabavljen i jedan pokretni mamograf, koji će od slecedće sedmice "krenuti" po Vojvodini, prvo po ruralnim mestima, a žene će biti obaveštavane i direktno, pored medijske kampanje da dođu na preventivne pregled.

Aleksandar Vučić

Predsedništvo Srbije

Aleksandar Vučić, Foto: Predsedništvo Srbije

Na konstataciju ministra Lončara da su bolnice opremljene skenerima, ali da ti aparati nedostaju u domovima zdravlja, Vučić je poručio da skeneri moraju da se nabave upravo za domove zdravlja, jer građani, kada im nije dobro, idu prvo u dom zdravlja, a ne odmah u bolnicu.

Ispred Doma zdravlja, predsednika Vučića su dočekali građani, kojima je ponovio da je najvažnije da u Zapadnobački okrug dođe investitor, kao i da će se rešavati pitanje vodovoda i kanalizacije, kako bi svi imali pijaću vodu.

Dodao je da će Kula narednog leta imati izgrađen zatvoren i otvoren bazen sa sportskom halom.

Ksenija Vučić

Alo!/Vladimir Marković