Aleksandar Vučić
Printscreen/ Pink
Aleksandar Vučić

Printscreen/ Pink

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/ Pink

- Imali smo težak razgovor. Albanska strana je izašla sa zahtevima koje smo zapisali. Pogledajte ovo: Očuvanje teritorijalnog integriteta i Ustava Kosova, priznanje, članstvo u UN, priznanje od strane drugih zemalja - pročitao je Vučić papir sa zahtevima.

Vučić je rekao da je zahvalan Makronu i Merkelovoj na pokušaju da sve dovedu za pregovarački sto, ali da Srbija neće pristati na ultimatume.

- Moraćemo da razgovaramo, ali spisak albanskih zahteva je za nas samo spisak lepih želja - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je istakao da oni koji misle da je u redu da Srbija izgubi sve, neće ostvariti svoje planove.

- Ponosan sam na naši tim koji je došao u Pariz. Poručujem građanima da ne brinu. Branili smo interese Srbije na najbolji mogući način.

Protesti

- Mnogima ne odgovara jaka Srbija. Naravno da su angažovali sve svoje snage kako bi urušili našu zemlju - kaže Vučić.

Predsednik ističe da neće dozvoliti dovođenje tajkuna na vlast putem sile i ulice.

Korona

Predsednik Srbije osvrnuo se na optužbe doktora Zorana Radovanovića da se broj preminulih od korone lažira.

Predsednik je apelovao na ljude da ne izlaze na ulice i da se ne okupljaju jer Srbija više nema mesta po bolnicama u slučaju širenja zaraze korona virusom.

- Apelujem na ljude, nemamo više mesta po bolnicama. To što rade je neodgovorno i doći će nam na naplatu tek za nedelju, dve, a ostali smo bez kapaciteta. Ne znam šta žele ti ljudi, da idemo po kafićima, da izlazimo, ponašamo se neodgovorno i širimo zarazu?! To je neodgovorno - rekao je Vučić.

Hibridni rat

- Protiv Srbije se vodi hibridni rat - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da tajkunski mediji plasiraju laži kojima pokušavaju da destabilizuju Srbiju, iako im to neće poći za rukom.

Pročitajte i:

 

Komentari (5)

arsa

10.07.2020 13:09

Na takve zahteve albanaca Srbija treba da ima spreman odgovor u vidu naših zahteva da mora da se poštuje Ustav priznate države Srbije članice UN, da treba da pregovaramo o statusu albanaca u okviru pokrajine Kosovo.Prosto ali treba reći.

sara

10.07.2020 14:10

Malo morgen će dobiti sve to!!!. Šiptari se ponašaju kao razmažena i loše vaspitana deca, ali neće uspeti da im se ostvare te želje, nikada!!!

arsa

10.07.2020 14:26

Koga još iznenadjuju zahtevi šiptara.Pa od njih možete očekivati ozbiljan zahtev za pripajanje tkz nezavisnom ''Kosovu'' i gradove Niš, Prokuplje, Kuršumlija, Leskovac, Vranje.......Da li ćete opet biti iznenadjeni i uvređeni.Pa šiptari su to imaju osvajačke gene u sebi i uvek im je tuđe bilo slađe od svojeg.Došli su sa turcima kao osvajači i to će uvek biti.

KIKIc

10.07.2020 23:38

E NEĆETE VALA ŠIPTARI NIŠTA DOBIT , DOK JE SRCA JUNAČKOGA.

Neško

11.07.2020 09:47

Dobro njihove zahteve smo saznali a koji su naši