Vučić u Minhenu
Printscreen:Youtube
Vučić u Minhenu

Printscreen:Youtube

Vučić u Minhenu, Foto: Printscreen:Youtube

Pročitajte još:

 

On je u izjavi za O2 TV, na pitanje o koliko smo daleko od finalnog rešenja kosovske slagalice, rekao da to neće ići ni lako, ni jednostavno: "Mi smo mali deo, ali plašim se da će tu slagalicu u Evropi i celom svetu mnogo teže sastaviti. A ni ova naša neće ići ni lako ni jednostavno." Govoreći o panelu na kojem je u subotu "ukrstio" argumente sa predsednikom privremenih kosovskih institucija Hašimom Tačijem, uz učešće i komesara EU Johanesa Hana, Vučić ističe da je iznosio činjenice i štitio interese Srbije.

"Mislim da sam iznosio činjence, štitio interese Srbije i srpskog naroda, posebno na Kosovu i Metohiji, to je moj posao, za to sam izabran. Mnogo sam energije i truda uložio, to nekom izgleda lako, jednostavno, ali nije", rekao je on.

Vučić je skrenuo pažnju da je značajan broj moćnih i uticajnih ljudi bilo u publici na panelu, ili ga pratio preko lajvstrima, što je veoma važno.

Preporučujemo i ovo:

 

"Iznosio sam činjenice, govorio istinu. Tačiju nije bilo lako, jer po pitanju Zajednice Srpskih Opština, taksi on ne može da da dovoljno dobar odgovor", rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić, Hašim Tači

Facebook printscreen

Aleksandar Vučić, Hašim Tači, Foto: Facebook printscreen

Na opasku novinara vredi li iznositi činjenice ako se zna da Priština ulaže mnogo novca u lobiranje, Vucičh kaže: "Naša ozbiljnost i naša odgovornost je cenjenija od njihovog novca, ali mi ne smemo da zaboravimo nešto drugo - a to je da su mnoge velike sile, sve zapadne sile, de fakto priznale nezavisnost Kosova i da neće menjati svoju politiku." Dodao je da je, u okvirima u kojima se mi krećemo, veoma zadovoljan, ali da imamo limite koje nismo sebi postavili:

"Ovog puta su nam ih drugi postavili i nemamo mi tu mnogo prostora za lepu igru i loptu u 'prazan prostor".

 

Služeći se motom Minhenske bezbednosne konferencije - slagalicom - za odgovor na pitanje o izborima u Srbiji, Vucičh poručuje: "Ne mislim da je to vitalno pitanje za ljude, vitalno je da li će da zive bolje. Kad god da budu izbori, a zavisiće od rešavanja naših državnih i nacionanih pitanja, a ne partijskih, kad god da budu - unapred vam kažem da ćemo izbornu slagalicu uspešno rešiti i još jedanput i ubedljivije nego ikad pobediti."