"VIDEO SAM LUKAŠENKU SUZU U OKU" Vučić objasnio zašto nije bio na otvaranju Evropskih igara: Bilo mi je teško, ali ono nisam mogao da gledam!

Kazao je da ne želi da se hvalim ovim, i da mrzi takvo sticanje poena

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas žaljenje što nije mogao, zbog učešća tzv. Kosova, da prisustvuje sinoćnom svečanom otvaranju Evropskih igara u Minsku, dodajući da mu je bilo teško, ali da je morao da postupi kao predsednik Srbije.

Vučić je rekao da mu je žao što je njegov izostanak na svečanosti u Minsku bio važna vest u ruskim medijima, umesto da to bude razgovor sa ruskim premijerom Dimitrijem Medvedevom.

(EKSKLUZIVNI FOTO) SKANDALOZNO - SRBI CINKARILI SRBE ŠIPTARIMA Oni su obaveštajno, informaciono i logistički pripremili upad specijalaca ROSU na sever Kosova

„Bilo je mi mnogo teško da domaćinu, predsedniku Belorusije Lukašenku, moram da kažem da neću prisustvovati svečanosti, jer znam koliko se trudio i koliko je napravio. On je, pored sebe, na svečanosti, s jedne strane stavio Medvedeva, a s druge hteo da stavi mene. To je velika čast. Rekao mi je i da ne ide na stadion bez mene. Bilo mi je teško što mi se činilo da kod tako čvrstog čoveka skoro da sam video suzu kada sam rekao da ne možemo da prisustvujemo“, objasnio je on.

Podvukao je da je morao da postupi kao predsednik Srbije, te dodao da je Lukašenko bio toliko fer i korektan i da je vodio računa o zastavi Kosova, da je gde god su mogli, gde nije bila inspekcija Međunarodnog olimpijskog komiteta, izostavili kosovsku zastavu, a nisu smestili Hašima Tačija u glavnu ložu.

„Vodili su računa o nama, i žao mi je što sam razočarao beloruskog domaćina, ali nisam imao izbora“, rekao je Vučić.

Kazao je da ne želi da se hvalim ovim, i da mrzi takvo sticanje poena.

„Ovo ne bih ni rekao da nisu ruski mediji objavili da nismo prisustvovali. Nikome nismo rekli, jer smatram da je važno da se sportisti bave sportom, da nema politike“, rekao je on.

SRBIJA GLEDALA UDARNO UKLJUČENJE, DIREKTNO IZ MINSKA Predsednik Vučić obelodanio razlog propasti samita u Parizu i šta mu je Medvedev otkrio o Kosovu!

Vučić je preneo da je sa ministrom sporta i omladine Vanjom Udovičićem bezbroj puta razgovarao o tome kako se odlučio da igra za Srbiju, pošto mu je deda Italijan, otac Hrvat, a s druge strane ima još neki čudni miks, te je pare dobijao od Italijana da igra za njih.

„Nije važna nacija, već kakvi ste ljudi. Pričali smo i danas o fantastičnim sportistima Hrvatima i drugih nacionalnosti“, istakao je on.

Vučić je, na kraju, sa žaljenjem još jednom ponovio da je morao na ovaj način da postupa.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi