Aleksandar Vučić
alo.rs
Aleksandar Vučić

alo.rs

Aleksandar Vučić, Foto: alo.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas u 13 časova radove na Savskom trgu u okviru projekta Beograd na vodi.

Na Savskom trgu uveliko teku pripreme za postavljanje 23 metra visokog spomenika Stefanu Nemanji, koji će dominirati centralnim delom ovog trga.

Aleksandar Vučić

alo.rs

Aleksandar Vučić, Foto: alo.rs

- Ovo će biti najveći Trg u Srbiji. Imaćemo 300 stabala, gledaćemo da ozelenimo što više Beograd. Verujem da će to biti obaeza i za sva buduća gradilišta, da uvek razmišljaju o tome koliko prostora može da se ozeleni - rekao je Vučić.

Vučić obilazi Savski trg

Alo.rs

Vučić obilazi Savski trg, Foto: Alo.rs

OPOZICIJA

Vučić je na pitanje novinara rekao da nema ništa protiv ko se sa kim udružuje i ujedinjuje.

- Sloboda protesta je sveta u Srbiji, za razliku od ranije kada su ubili Ranka Panića. Svako ima pravo da se udružuje s kim hoće, radujem se zbog toga. Jedino što sam pročitao izjavu da treba da "smene autoritativni režim u Srbiji". Pa se pitam jel će to oni koji ne mogu ni sednicu glavnog odbora da održe da se ne potuku tri puta. Svi njihovi planovi su "Vučiću, najgori si na svetu". Da vas podsetim kako je izgledao ovaj Trg u njihovo vreme? Sve ovo iza nas - rekao je Vučić.

KUPOVINA ORUŽJA

- Kad god se odlučimo nešto da kupimo uvek neko ima nešto protiv. i smo razmišljali o FK-3, videćemo, nismo još odluili. FK-3 inače nije na spisku SAD zabranjenog oružja. Što se tiče naše odbrambene industrije... ona živi 40-50 godina na tome što nešto proizvedu pa prodaju. Ja vas pitam u čemu je igra da jedan deo tajkunskim medija svakog dana mora da vodi kampanju protiv naše industrije? Da nam Bugari uzmu poslove? Pa da kukaju što nam Bugari uzimaju posao. Onda ćemo da imamo one koji će da ruše izvoz u svaku zemlju, čak i one za koje su sami potpisali. Ja to ne mogu da radim, jer moramo da brinemo o industirji, ali i o prijateljima, i da vodimo računa kako ćemo da se odnosimo prema njima - rekao je Vučić.

Vučić obilazi Savski trg

Alo.rs

Vučić obilazi Savski trg, Foto: Alo.rs

O VLADI

Vučić je rekao da još vodi razgovore o formiranju nove Vlade i podeli resora.

- Sledeće nedelje očekujem sednicu predsedništva stranke, pa polako. Posle toga ćemo doneti odluku. Ono što je meni važno je da ta vlada vodi borbu, da bude odgovorna, i da razume naš put, strateški cilj ulaska u EU, ali i saradnja sa svima ostalima.

O VAKCINI

Vučić je prokomentarisao vest iz Rusije da je registrovana prva vakcina.

- Mi pratimo situaciju, ali će to morati i naši stručnjaci da to potvrde. Mi se radujemo, jer što pre stigne vakcina pre će se spasiti ekonomija. Ali to će morati i naši stručnjaci da potvrde. Ako se sve potvrdi i proveri, ja ću prvi da je primim - rekao je Vučić.

Do pre nekoliko godina imali smo 1.500 gradilišta u Srbiji, danas preko 60.000.

Trg obuhvata 20 hiljada kvadrata prostora, i 12 hiljada kvadrata saobraćajnica, rekao je Vučić i dodao da će uz 300 stabala i noćno osvetljenje izgledati fantastično.

Podsetimo, 8. maja je pušten saobraćaj iz Nemanjine ka Karađorđevoj ulici, a onda je na red došao potez od Nemanjine ka Savskoj ulici.

Pročitajte:

Komentari (3)

Zoran

11.08.2020 13:40

Jedva cekamo da primis vakcinu.

Lekar

11.08.2020 13:57

Vakcine nece biti do kraja god sigurno !!

Danijela

11.08.2020 14:14

Slobodno! Eto, ja neću!!!