Vučić i Izetbegović u emisiji Pressing
Screenshot YouTube
Vučić i Izetbegović u emisiji Pressing

Screenshot YouTube

Vučić i Izetbegović u emisiji Pressing, Foto: Screenshot YouTube

Najlakše je uvrediti Bakira Izetbegovića, ali kada vodite državu brinete o miru i stabilnosti, a naš interes je da imamo dobre odnose u regionu, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Zato prećutite i kažete da su Bošnjaci veliki narod i to je to. Oni govore o sebi -poručio je Vučić, upitan da prokomentariše izjavu Izetbegovća o Srbima kao lošem narodu.

On je istakao da je naš interes da se nastavi saradnja sa svima u regionu, razvoj i ulaganje.

Vučić je napomenuo da je lako uvrediti Izetbegovića, ali da smo mi najveći i najbrojniji narod na Zapadnom Balkanu, mada i sve druge, kako je rekao, smatra velikim i ozbiljnim narodima.

Srbi, kao veliki narod, moraju voditi računa šta govore
- Kada je tako onaj ko je veliki mora da vodi računa. Malima je lako, kao i opoziciji, da pričaju gluposti, jer ne snose odgovornost -napomenuo je Vučić.

Vučić je dodao da je važno da se nastavi ekonomski razvoj i napomenuo da je Srbija po tome minus jedan, a BiH minus šest.

- Mi ćemo morati da ulozimo još novca u Republiku Srpsku, jer je takva situacija - najavio je on..

On je ukazao da nažalost mnogi u regionu žive na osnovu istih izjava, deo u Crnoj Gori, u BiH, kod Albanaca, govore da je Srbija loša, hegemon ali mi moramo, kako kaže, da imamo raumevanja za njihovu emociju, a drugo su političke laži.

Nada se poboljšanju odnosa sa Crnom Gorom
Srbija će biti uskoro prva u regionu i po prosečnim platama, navodi Vučić i ističe da nemamo problem da pomognemo, i nećemo da se svađamo.

Istakao je i da se nada poboljšanju odnosa sa Crnom Gorom, ali je ukazao i da nema razloga zašto se naš ambasador ne bi vratio.

- Nemojte da kažete da ne možete da povučete odluku, to nije ni po Bečkoj konvenciji - kazao je predsednik.

Dodaje i da veruje u bolje odnose sa Crnom Gorom i podseća da je Srbija kupila pet odsto prenosne mreže u Crnoj Gori.

- Mi smo zainteresovani za širenje u regionu, želimo da ulažemo ogroman novac u Crnu Goru, BiH.. Biće to u redu - rekao je predsednik.

Pročitajte još: