Aleksandar Vučić
Tanjug
Sednica Saveza za bezbednost

Tanjug

Sednica Saveta za bezbednost, Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je u direktnom obraćanju javnosti posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost otkrio istinu o trgovini oružjem i lažnim optužbama na račun Srbije.

Sednica Saveta za bezbednost

A.M.

Sednica Saveta za bezbednost, Foto: A.M.

20.33 - Na pitanje novinara o vesti da je srpsko oružje prodavano Ukrajini za rato protiv Rusije, Vučić je rekao:

- Istina je sledeća, sad će mnogi da se iznenade kako je to izgledalo. Oni su pokazali te mine kojim su navodno ubijani srpski vojnici. Ovo nije burek, ovo su mine, nije nešto što se ne razlikuje. Istražili smo sve što smo radili sa Ukrajinom. Dragan Đilas je rekao da je oružje išlo preko bin Zajeda, Vučićevog veliko prijatelja. A vidite mi smo onda istražili svaki lot svih mina. Nikada ni jedan nije otišao za Ukrajinu ni za Emirate. Taj lot baš ovim mina sa slika potpisan je... to je deo serije od 15.000 mina prodate Tehnoremontu vlasnika Petra Crnogorca, gde radi mama od ovog Obradovića, i prodala ih kompaniji Natan iz Poljske preko Kipra. Nije dobijena podrška poljskih državnih organa kao što je obaveza, već je preko Kipra izvezeno. Srbija to ne bi dozvolila kao end user upravo zbog dobrih odnosa sa Rusijom i Ukrajinom.

20.27 - Danas je tačno godinu dana od kako je bila sednica Saveta za nacionalnu bezbednost zbog uvođenja taksi od strane Prištine. Danas su njihovi mediji objavili fotografije dva lica. Reč je ni o kakvim ubicama, već o studentima, Ivanu Dimitrijeviću i Milošu Radosavljeviću. Jedan trenutno pohađa master akademske studije na Tehnološkom fakultetu. On je takođe student. Jutros su imali kolokvijum, ta deca su bila spremna na punu saradnju, poligrafsko ispitivanje. Kada bismo vam rekli odakle su došle informacije... opet su neki Srbi radili protiv Srbije. ALi to vam govori koliko je to neozbiljno.

Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

20.25 - Ne možete da ostanete neutralna zemlja ako nemate svoju namensku industriju, i zato žele da je unište, i zbog toga gledamo napade na našu industriju. Mi očekujemo dolazak oružja i helikoptera iz Rusije, Mi-17, i na tome hvala Rusiji.

20.22 - Što se tiče napada na našu namensku industriju primetićete da uvek dolaze iz jedne zemlje. Ljudi u Srbiji nisu primetili da su naše obaveštajne agencije uspele da uhvate Srbije koji je odnosio dokumentaciju za municiju 12,7 iz naše zemlje. Mi smo uhapsili i lice albanske i srpske nacionalnosti i privodimo ih licu pravde.

20.20 - Ambasador Harčenko je danas preneo ličnu poruku Sergeja Šojgua na kojoj se zahvaljujem. Znajući nas koji se uvek delimo na one koji su za Ruse i one koji su za Amerikance... Moja poruka je da sam izabran za predsednika Srbije da štitim interese naše zemlje ne neke druge. Ponosan sam na orden koji sam dobio od predsednika Putina. Uložiću i lični autoritet da naši odnosi budu još bolji.

20.17 - Gospodin Kleban nije više na teritoriji Srbije. Mi imamo odlične odnose sa Rusijom. Uveren sam da predsendik Putin nije bio o ovome obavešten. Ne zaboravljamo 2015. i šta je on za nas učinio, kao ni sve što je Rusija za nas uradila. Danas sam imao samo jedno pitanje za naše ruske prijatelje, nešto što nisam razumeo. Srbija nije uvela sankcije Rusiji, i nije nikada glasala protiv Rusije... ničim nismo ugrozili odnose sa Rusijom. Bocana-Harčenka sam samo pitao "Zašto?". Nisam video logiku u svemu. Što se nas tiče, mi svoju politiku prema Rusiji nećemo da menjamo, doživljamo je kao bratsku zemlju i nastavićemo saradnju u svim oblastima, osim što ćemo u obaveštajnom smislu našu zemlju sačuvati. Srbija neće u NATO, kao što neće ni u ODKB, i neke druge...

Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

20.15 - Imam i poruku. Ne samo da nećemo menjati svoju politiku, već ćemo još snažnije da radimo na vojnoj neutralnosti. Snažićemo našu armiju, naše agencije, i Srbija će biti sve jača. Srbija je slobodna zemlja, nikada nismo pristajali da budemo neko ko će da dozvoli da drugi njima upravljaju.

Za oko dva meseca ćemo izaći sa sveobuhvatnim dokumentom koji bi usvojila Skupština Srbije, koja će detaljno regulisati našu poziciju kao države.

20.12 - Izloženi smo snažnom radu stranih službu, ponekad i van granica pristojnosti. Neki se pojavljuju u uniformama usred teritorije Novog Pazara. Reakcija Srbije je bila snažna, i ta lica više neće imati pristup ni informacijama, ni događajima. Reč je o pripadnicima sližbe Austrije, Nemačke i Bugarske. Uskoro ćete videti i rad protiv drugih agenata.

Akcije Srbije biće uočljivi za sve građane. Videćete da će pojedine zemlje iz regiona na to da burno reaguju.

20.09 - Srbija je više puta dokumentovala rad pukovnika Klebana iz Rusije, kao i drugih agenata. Više puta je davao novac. Iamo snimke, i audio zapise još devet sastanaka.

Aleksandar Vučić

A.M.

Aleksandar Vučić, Foto: A.M.

Prvi put smo Z.K. počeli da pratimo zbog kontakta sa hrvatskom službom u 2012. godini, jer je trebalo da bude posrednik prilikom predaje dokumetana o ratovima u Hrvatskoj. Od tada je predmet obrade, a onda se više puta sastao sa ruskom obaveštajnom službom.

20.07 - Snimak nije napravila naša obaveštajna agencija. Snimak je nastao 24.12.2018 godine, kada su prateći naše službe došli do podataka da su u Zemunu potpukovnik Srbije Z.K. oko 18 sati sastati sa obaveštajcem Rusije u Zemunu. U Zemunu su uočena 3 muška lica iz audija. Našli su se kod javnog parkinga "Kapetanija", a onda otišli do pivnice "Crna ovca".

20.00 - Mi smo kao zemlja već dugo smo suočeni sa ofanzivnim delovanjem raznih službi. Možemo da ih podelima na dve grupe. Grupu najmoćnijih zemalja, i grupu regionalnih zemalja, koji rade protiv interesa Srbije.

Rade sa dva cilja. Jedno je prikupljanje obaveštajnih podataka da bi uticali na promenu politike Srbije, a drugo je sagledavanje moći i kapaciteta Srbije, kako bi smanjili delovanje Srbije. U skladu sa tim mi smo mere naše kontraobaveštajne zaštite ojačali poslednjih godina. Najviše u interesu naše vojske. Koriste bolje i veće mere zaštite od obaveštajnih delovanja - rekao je predsednik Vučić.

Sednica Saveta za bezbednost

A.M.

Sednica Saveta za bezbednost, Foto: A.M.

19.55 - Počinje obraćanje za medije nakon sastanka Sednice za nacionalnu bezbednost!

Sednica Saveza za bezbednost

Tanjug

Sednica Saveta za bezbednost, Foto: Tanjug

18.57 - Prema poslednjim informacijama, obraćanje predsednika Srbije očekuje se oko 20 sati.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić predsedava sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Nov 21, 2019 at 9:44am PST

18:00 - Predsednik Aleksandar Vučić predsedava sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost koja je počela u 18 sati, a nakon sednice, između 19 i 21 sat, očekuje se njegovo obraćanje.

Sednica Saveza za bezbednost

Tanjug

Sednica Saveta za bezbednost, Foto: Tanjug

17:55 - U Zgradu Predsednišva došla je ministarka pravde Nela Kuburović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik generalštaba i mnogi drugi.

Sednica je zakazana povodom moguće špijunske afere, čiji su akteri ruski obaveštajac i srpski bezbednjak, a koja je u javnosti pokrenuta nakon što je na internetu, a potom i u medijima, objavljen snimak na kojem se vidi kako ruski obaveštajac Georgij Kleban daje novac navodnom srpskom agentu, čiji identitet nije otkriven.

Sednica Saveza za bezbednost

Tanjug

Sednica Saveta za bezbednost, Foto: Tanjug

 

Predsednik Vučić će detaljno i argumentovano odgovoriti na lažne optužbe o trgovini oružjem i navodnoj prodaji naoružanja i drugih ubojitih sredstava Ukrajini koja su navodno korišćena za ubijanje ruskih vojnika na istoku ove zemlje.

 

Pročitajte još:

Biće otkriveno ko sve stoji iza ovih pokušaja destabilizacije naše zemlje.

Sednica Saveza za bezbednost

Tanjug

Sednica Saveta za bezbednost, Foto: Tanjug

Bonus video: Vučić o tome ko ruši srpske oružare

 

Komentari (5)

Miša

21.11.2019 18:17

Predsednik Vučić će uraditi pravu stvar za svoju zemlju.

ija

21.11.2019 19:54

U opoziciji ima najvise spijuna stranih sluzbi u istoriji srbije!

miloš

21.11.2019 19:58

Baš se radujem izjavi Vučića, verovatno će nešto reći i o poništenom doktoratu Siniše Malog i izvciniti se naciji što ga je tako zdušno branio.

Cedica

21.11.2019 20:23

Srbija ce nastaviti da se maksimalno zalaze da ostane neutralna i da ojaca svoje mehanizme odbrane od svih koji zele da ugroze nase interese.

nikola

21.11.2019 21:32

Bezbednost uvek treba da bude na prvom mestu.Nadam se da će se ovo završiti u najboljem mogućem redu.