Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

* Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Vatikanu sa Njegovom svetošcu papom Franciskom

* Vučić je sa njim razgovarao o bilateralnim odnosima, evrointegracijama Srbije, regionalnoj i medunarodnoj saradnji

* Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas i da ne treba imati prevelika očekivanja da Češka može tako lako promeniti svoj stav oko priznanja Kosova

"Mi bismo to voleli, ali ne mislim da je realno", rekao je Vučić novinarima u Vatikanu, na konstataciju da je češki premijer Andrej Babiš kazao da je spreman da sa predsednikom Milošem Zemanom i ostalim institucijama razgovara o pitanju povlačenja priznanja Kosova.

Konferencija Vučić - Zeman

Printscreen

Konferencija Vučić - Zeman, Foto: Printscreen

„Nemojmo da podižemo očekivanja našeg naroda. Beskrajno hvala našim češkim prijateljima. Znam koliko poštuju i vole Srbiju, ali nemojte da pravimo od Zemana nešto, pa da, ako ne bude došlo do takve odluke, od njega pravimo neprijatelja, koji nije bio nešto spreman da uradi“, upozorio je Vučić.

Pročitajte još:

 

On je istakao da zna koliko Česi poštuju i vole Srbiju, da su iskreni naši prijatelji, ali da države ne mogu da rade takve stvari tako lako, posebno ako se nalaze u nekom određenom bloku.

Ponovio je da ne treba previše očekivati.

Upitan za "političku ofanzivu", koju je pokrenuo i dolaskom u Vatikan, Vučić je kazao da novinari vole da govore o "ofanzivama", a da su ove posete njegov posao i redovna borba za našu zemlju, što će nastaviti da radi.

"Borićemo se i i dalje i verujem da ćemo za ljude uraditi mnogo dobrih stvari u budućnosti", kazao je on.

Pre početka konferencije za novinare, Vučić krenuo rukom ispod stola i načinio gest koji krši sve protokole! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 11.09.2019. 13:07 Konferencija održana u Palati Srbija Konferencija Vučić - Zeman, Foto: Printscreen Na početku nedavno održane konferencije Aleksandra Vučića i predsednika Češke Miloša Zemana, srpski predsednik je svom kolegi pomogao da privuče stolicu i smesti se pored njega.

Bonus video

Vučić se brecnuo na konferenciji za novinare